Kevin uit Maldegem is afhankelijk van slaapmedicatie: "Ik raak niet meer in slaap sinds mijn motorongeval"

Elke dag worden er meer dan een miljoen dosissen slaappillen genomen. Radio2-luisteraar Kevin Strypsteen uit Maldegem kan niet meer zonder. Hij vertelt bij Peter Van de Veire en Kim Van Oncen in "Goeiemorgen Morgen!" op Radio2 dat hij ermee wil stoppen.

Kevin Strypsteen wil af van de slaappillen. "Ik neem nu elke dag ongeveer twee milligram. Dat is redelijk veel. Ik heb de pech dat mijn lichaam snel aan de medicatie went."

Kevin begon met een lagere dosis. "In het begin nam ik maar één milligram. Dat volstaat niet meer om in slaap te vallen. Ik zou de dosis die ik nu neem ook kunnen verhogen." 

In het begin nam ik maar één milligram, maar je wordt er zo snel aan gewoon

Kevin is begonnen met medicatie omdat hij last heeft van oorsuizen. "Daardoor sliep ik al slecht. En dan heb ik ook nog een motorongeval gekregen. Toen ben ik echt beginnen sukkelen om in slaap te raken", zegt Kevin. 

Veel mensen grijpen naar slaapmedicatie vanwege pijn of een trauma. "Ermee beginnen is niet moeilijk, maar ermee stoppen is heel moeilijk", zegt Kevin. "Volgende week heb ik een afspraak bij de dokter om een afbouwplan op te stellen. Het moet stoppen. Zo simpel is het."

Meest gelezen