Amerikaans president Joe Biden
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

"Geen nieuwe vertrouwelijke documenten gevonden tijdens huiszoeking in privéwoning van VS-president Joe Biden"

In de Verenigde Staten heeft de FBI geen nieuwe vertrouwelijke documenten gevonden tijdens een huiszoeking in een privéwoning van de Amerikaanse president Joe Biden. De huiszoeking maakt deel uit van het eerdere onderzoek naar vertrouwelijke documenten. Volgens de advocaat van Biden gaat het om een "geplande huiszoeking" en verleent de president zijn "volledige medewerking". 

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft geen nieuwe vertrouwelijke documenten aangetroffen tijdens de huiszoeking bij de Amerikaanse president Joe Biden. Dat meldt de advocaat van de president. De federale veiligheidsdiensten (FBI) vielen eerder vandaag een privéwoning van Biden in Delaware binnen. De huiszoeking maakt deel uit van het onderzoek naar vertrouwelijke documenten. 

Het ministerie zou wel ander materiaal en handgeschreven boodschappen in beslag genomen hebben van toen Joe Biden vice-president was onder Barack Obama.

Bij een eerdere huiszoeking op 22 januari nam het Amerikaanse ministerie van Justitie zes documenten in beslag. Het ging toen om "geclassificeerde documenten en ondersteunend materiaal". Eerder die maand werden in het huis én in een voormalig kantoor van de president ook al vertrouwelijke documenten gevonden. Biden reageerde toen erg verrast en zei dat hij niet weet wat er in de documenten staat. "Dit is een politieke nachtmerrie voor Biden", zei de Amerikacorrespondent van VRT NWS Björn Soenens daar toen over.

BEKIJK - Björn Soenens geeft een laatste stand van zaken

Videospeler inladen...

"Hij verweet namelijk zelf zijn voorganger Donald Trump om roekeloos om te springen met geheime documenten." Minister van Justitie Merrick Garland heeft een onafhankelijke procureur aangesteld om de zaak te onderzoeken. 

Volgens de advocaat van de president gaat het wel om een geplande huiszoeking en verleent de president zijn volledige medewerking. 

Meest gelezen