Tedesco.
Volledig scherm
PREMIUM
Tedesco. © Instagram Tedesco

Domenico Tedesco (37) jongste bondscoach van de wereld: “Leeftijd hoeft geen belemmering te zijn”

Domenico Tedesco (37) heeft zijn definitieve krabbel bij de Rode Duivels gezet, daarmee is hij de jongste actieve bondscoach van de wereld. Geen probleem - age is just a number, zegt ervaringsdeskundige Tom Saintfiet. “Maar een club coachen is wél iets totaal anders dan een land.”

23 reacties

  • Laurent Vanempten

    1 jaar geleden
    Ik hoop dat Tedesco weet waar hij aan begint. Hij moet door selecteren met jonge spelers die op zijn hoogst middelmatig zijn en zijn TD is iemand met de tegenovergestelde voetbalfilosofie. Vercauteren staat voor klassiek verdedigen met 10 man voor de doellijn terwijl Tedesco hoog wil spelen met continue druk op tegenstander. Waar gaat hij de juiste verdedigers en middenvelders halen : loopvermogen en hoog verdedigen. Wait and see zou ik zeggen.
  • Linda Wellekens

    1 jaar geleden
    Waarom geen belgische coach kiezen ?
  • Nathalie Laporte

    1 jaar geleden
    Volledige steun verdient hij
  • Jan Rottiers

    1 jaar geleden
    Jongste bondscoach met de oudste spelers. Mooi...
  • Yves Gysel

    1 jaar geleden
    Ik lees hier veel commentaren. Waarom geen Belgische bondscoach? Wel het antwoord is vrij simpel. "Hij stelt te veel Waalse of Vlaamse spelers op... enz..." Goede zet dus om een buitenlandse bondscoach aan te stellen met een onafhankelijke kijk, visie. Geef hem zeker de nodige tijd om nieuwe talenten te integreren en een nieuwe ploeg op te bouwen rond KDB, Courtois, Lukaku... Het behalen van de kwalificaties, zou geen topprioriteit mogen zijn. The project en progress, inzet, tactiek. Veel succes