Fransen krijgen ‘anti-inflatiemandje’: supermarkten van Système U en Lidl voeren basisgamma met spotgoedkope producten in

De hypermarkten en supermarkten van Système U bieden vanaf vandaag 150 basisproducten tegen kostprijs aan. Het gaat om de eerste retailer die gehoor geeft aan het regeringsidee om in de hele supermarktsector een “anti-inflatiemandje” te creëren. Ook Lidl zegt aan zo’n standaardgamma met goedkope producten te werken.

Waarom is dit belangrijk?

Het is niet uitgesloten dat de Franse acties gaan doorsijpelen naar België, gezien de grote aanwezigheid van Franse retailers (zoals Carrefour of Intermarché) op de Belgische markt. Bovendien gaan veel Belgen shoppen in Franse hypermarkten vlak over de grens.

In het nieuws: Dominique Schelcher, de voorzitter van Système U, kondigt aan dat de winkels van het enseigne U voortaan een basisgamma van 150 producten tegen kostprijs gaat aanbieden.

  • Het gaat zowel om voeding (inclusief verse voeding) als niet-voeding, zoals schoonmaak- en beauty-artikelen.
  • A-merkproducten (zoals Nutella of Danone) zijn uitgesloten. Er zitten alleen huismerken in het mandje.

Het bredere verhaal: De Franse regering probeert onder impuls van de minister van Hande

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer