Bryan Heynen.© Dick Demey

Heynen en Samatta: “Timing niet ideaal maar iedereen gunt Onuachu zijn transfer”

Geen Onuachu Am Kehrweg en dat deed zich bij Genk gevoelen. Het creëerde niet zo veel kansen, al deed Samatta nog zo zijn stinkende best. “Paul verdient deze transfer en we gaan zijn opvolger met open armen ontvangen”, aldus de altijd goedlachse Tanzaniaan.

Roger Cox

Bryan Heynen sloot zich daarbij volmondig aan. “Natuurlijk is de timing van het vertrek van Paul niet ideaal”, aldus de kapitein. “Ik heb tot de laatste dag gehoopt dat hij zou blijven. Maar als zo’n club in extremis dan toch nog afkomt en er zijn afspraken gemaakt met Onuachu, dan moet je die nakomen. Iedereen binnen de spelersgroep gunt hem deze stap naar het buitenland. Hij verdient dit, niet vergeten dat hij voordien al tweemaal een transfer aan zijn neus zag voorbijgaan.”

“Paul is voor altijd een vriend van mij”, voegde Samatta daar oprecht gemeend aan toe. “Ik ben echt blij voor hem met deze transfer. Natuurlijk had ook ik hem liever bij Genk gezien tot het einde van het seizoen. Dat bezorgt mij een dubbel gevoel. Maar het is zijn verdienste dat zijn toekomst in Engeland ligt.”

Ally Samatta.© Dick Demey

Zijn afwezigheid had wel gevolgen voor de Genkse stootkracht. Samatta kon de Nigeriaan niet doen vergeten. “Ik was nochtans niet ontevreden”, aldus Ally. “Fysiek was dit een veeleisende partij maar ik kon tot het einde toe blijven lopen. Alleen kon ik niet wegsteken dat het een tijd geleden was dat ik nog aan de aftrap had gestaan. De snelheid van de wedstrijd lag iets te hoog.”

“Uiteraard kan je je afvragen of we Paul niet gemist hebben vandaag”, besloot Heynen. “Anderzijds was er die kopkans van Samatta die net geen doel trof. Het is ook niet zeker dat we met Onuachu na de rust, toen Eupen een laag blok neerzette, wel de ruimte gevonden zouden hebben. Al bij al was dit, op een moeilijk eerste half uur na, zeker niet onze slechtste match.”

 (rco)