Beeld van Wagner-strijders die in november 2022 werden geronseld in de gevangenis IK-29 in Kemerovo.
Volledig scherm
Beeld van Wagner-strijders die in november 2022 werden geronseld in de gevangenis IK-29 in Kemerovo. © Telegram

Teruggekeerde Wagner-criminelen zijn tikkende tijdbommen: “Er zijn geen straffen meer, alles mag nu en dat heeft verstrekkende gevolgen”

Stilaan keren de eerste huurlingen die door de paramilitaire groep Wagner werden gerekruteerd in de Russische gevangenissen, terug naar hun vaderland. Ze zijn weer vrij, maar ook getraumatiseerd. Het zijn tikkende tijdbommen die een groot probleem kunnen vormen voor de Russische samenleving.

27 reacties

  • krista notelaars

    1 jaar geleden
    Als men in een land criminelen, moordenaars, verkrachters, pedofielen, psychopaten, uit een gevangenis haalt om als soldaat te vechten in het leger van het grote Rusland, dan stelt dit land met al zijn machtsvertoon niks voor en is belachelijk voor gans de wereld, nu dat deze zich vrij gevochten hebben, gaan ze niet als brave koorknapen werk gaan zoeken en eerlijk hun brood verdienen.
  • Rudi Adriaensen

    1 jaar geleden
    U bent zich toch bewust dat de overloper die nu zijn gal spuugt gezocht word in Rusland voor oorlogmisdaden en zich daarvoor moest verantwoorden , maar hier word hij met open armen ontvangen omdat hij gebruikt kan worden , tof ! en gaan we nu ook het vreemdelingen legioen of de black ops enz op de lijst van criminelen zetten ??
  • Anita Billen

    1 jaar geleden
    Hopelijk geraken ze Europa niet binnen
  • mike milan

    1 jaar geleden
    Poetin deed maar een militaire oefening,ze gingen Oekraïne nooit binnenvallen….ondertussen weet gans de wereld wat de woorden van het Kremlin betekenen.De gewone Rus wil dit allemaal niet.En moesten we Oekraïne nt steunen,welk is dan het volgden land , en wanneer spreken wij dan Russisch.
  • Marc Vanmeerbeeck

    1 jaar geleden
    Men oogst wat men zaait