© BELGA

Na Eden Hazard overweegt ook Simon Mignolet afscheid als Rode Duivel: “Het weegt op mijn carrière”

Wordt Simon Mignolet (34) na Eden Hazard de tweede Rode Duivel die stopt als international na het WK? De kersverse gouden schoen overweegt het alvast. “Voor maart moet ik een beslissing nemen”, zegt de Club Brugge-doelman bij Eleven Insiders.

Jonas Withouck

LEES OOK. Simon Mignolet ontkurkt de champagne en toont Gouden Schoen: “Hoop dat dit boost kan zijn voor de club”

“Het is een heel erg groot geschenk om voor de nationale ploeg uit te komen en ik heb dat altijd graag gedaan”, vertelt Mignolet in de podcast van Eleven over de Rode Duivels. “Met de huidige generatie heb ik alles meegemaakt van het begin. Van ons kwalificeren voor een eindtoernooi na lange tijd tot het behalen van die bronzen medaille in Rusland. Dat zijn heel erg mooie tijden.”

Maar mogelijk neemt Mignolet toch al afscheid van die generatie. “Maar het weegt natuurlijk ook op mijn carrière”, legt hij uit. “Ik heb zowel in Brazilië als in Rusland mijn twee vingers gebroken en voor het laatste EK ben ik ook nog eens door mijn knie gegaan. Los van het feit dat je niet speelt is het wel een extra belasting.”

© BELGA

“Ik word in maart 35 en heb hier een contract lopen tot 2026 dat ik sowieso wil uitdoen en daarna wil ik ook nog verder. Je moet altijd de juiste keuze maken en afwegen wat op het moment het beste is. Ik moet het eens goed bekijken, ook met Club Brugge bespreken en thuis aanhalen. Voor maart moet ik een beslissing nemen natuurlijk, want ik wil de groep hier nu niet mee opzadelen. In aanloop naar een nieuwe campagne moet dat duidelijk zijn en moet je eerlijk communiceren naar alles en iedereen.”

LEES OOK. “Keikop” Mignolet is dankbaar voor Gouden Schoen, Evrard droomt ervan om “toptransfer te maken”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER DE RODE DUIVELS