Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“Emoties kunnen onmiddellijk na match hoog oplaaien”: Referee Department laat kritiek van Toby Alderweireld passeren

BELGISCH VOETBAL“Ze waren met twaalf en niet met elf.” Toby Alderweireld was gisteren niet mals voor de spelleiding van ref Lardot na hun bekernederlaag bij Union. Toch hoeft de verdediger van Antwerp niet voor een sanctie te vrezen. Het Referee Department kan zijn woorden wel plaatsen, zegt operationeel directeur Stephanie Forde: “Onmiddellijk na een wedstrijd kunnen de emoties hoog oplopen.” Het bondsparket kan mogelijk wel nog optreden.

31 reacties

  • Filip Vanlaeken

    1 jaar geleden
    Vrijheid van meningsuiting, daar mag geen sanctie op staan, nergens. Of wordt het bondsparket voorgezeten door Vladimir Putin ? Ik zie geen belediging in de woorden van TA en het bondsparket zou beter even de wedstrijd herbekijken om te evalueren of er waarheid zit in zijn beklag. Onze voetbalbond begaat meer flaters dan we mogen accepteren. Als Vandenhaute buiten moet bij rsca, dan moest de bondstop al 30x de laan uitgestuurd worden.
  • Stefan Van Gemert

    1 jaar geleden
    geen probleem, maar als de volgende speler zijn beklag na de wedstrijd doet over het gezelschap 'referee' wat dan? vanaf nu mag elke speler zen zegje doen over de arbitrage zonder gesanctioneerd te worden
  • Jana Van der Veken

    1 jaar geleden
    Waarom Defour dan schorsen wanneer deze uithaalt naar de scheidsrechter?Omdat hij zo eerlijk is om het recht in de scheidsrechter zijn gezicht te zeggen en Alderweireld de camera’s nodig heeft om zijn ongenoegen over te brengen?
  • Vince Geerts

    1 jaar geleden
    Eens schorsen, zal rap opgelost zijn.
  • Jimmy Vandebergh

    1 jaar geleden
    Ik denk dat Toby nog altijd zijn mening mag zeggen in zijn hoedanigheid als kapitein in een democratie.