Sofie en Ive met hun nieuwe fiets voor Emile aan fietswinkel Velodi van David ibens (rechts).© JW

Ouders van Emile hebben nieuwe zorgfiets na diefstal: “Ik voel me als in een Rolls-Royce op twee wielen”

Aartselaar, Kontich -

Sofie Van Deyck kan haar zoontje Emile, die een beperking heeft, opnieuw met de fiets naar het kinderdagverblijf MFC Merlijn in Deurne brengen. Hun vorige speciaal uitgeruste en dure fiets werd eind vorig jaar gestolen. Dankzij een erg succesvolle crowdfunding en sponsoring konden de ouders al vlug een nieuw exemplaar aankopen

Jef Wijckmans

Het bericht over de diefstal van de fiets van het gezin De Saeger uit de Nieuwstraat zorgde naast een vloedgolf aan reacties ook voor onverwachte financiële steun. Vrienden van het echtpaar organiseerden via internet een crowdfunding waarbij in eerste instantie gehoopt werd om 6.000 euro op te halen.

Exact 24 uur later stond de teller al hoger dan dat vooropgestelde bedrag. Omdat de prijs van een nieuwe fiets ondertussen duurder uitviel dan enkele jaren geleden, werd het streefbedrag via het platform opgetrokken tot 8.000 euro. Ook dat bedrag werd in korte tijd bereikt en zelfs overschreden.

LEES OOK. Dieven aan de haal met speciale fiets voor Emile, die beperking heeft: “Ben mijn geloof in eerlijkheid van mensen kwijt”

Sofie: “Hiermee rij ik met Emile gezwind de files voorbij!”

Reactie uit Kontich

“Ik kreeg van David Ibens, zaakvoerder van de fietsenwinkel Velodi in de Magdalenastraat in Kontich, het aanbod dat hij een gelijkaardige elektrische fiets deels wou sponsoren”, zegt Ive De Saeger, de papa van Emile. “David is net als ik lid van mountainbikeclub De Grinta’s.”

Het totale kostenplaatje komt voor het jonge gezin uiteindelijk toch op meer dan negenduizend euro. “Dat komt omdat we dit keer wel een verzekering hebben genomen, iets wat we in het verleden spijtig genoeg niet hadden gedaan”, zegt Ive. “Bovendien lieten we nu eveneens een alarm op deze fiets plaatsen. Het lawaai is vergelijkbaar met dat van een auto-alarm.”

Geen last van files

Vorige week reed Sofie voor het eerst met de nieuwe fiets naar het kinderdagverblijf in Deurne. “Het was erg koud maar Emile had het voldoende warm in zijn stoel achteraan deze longtailfiets. Terwijl iedereen in file stond door de werken op de Ring, konden wij rustig naar Deurne bollen”, lacht Sofie. “Ik voelde me echt als in een Rolls-Royce, maar dan één op twee wielen.”

Jef Wijckmans
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER