Alex Agnew.© Koen Bauters

‘Stille’ Alex Agnew schrapt shows door stemproblemen

Comedian Alex Agnew heeft sinds maandag vier shows van zijn comedytour Wake Me Up When It’s Over moeten uitstellen, alsook een concert van zijn The Doors-project op 4 februari.

Aan de basis van die beslissing liggen stemproblemen. “Omdat hij genomineerd was voor zijn podcast Welcome To The AA, was Alex zaterdag nog in Paleis 12 voor de uitreiking van De Kastaars”, vertelt zijn manager Manu Van Heuckelom. “Toen Alex zondag opstond, was zijn stem verdwenen. In november had hij nog een longontsteking, maar nu is er niets ernstigs aan de hand. Volgens de dokter was het wel beter om de stem een weekje rust te gunnen. Die goede raad volgen wij op, want zonder zijn stem is een artiest niets.”

Het is niet voor het eerst dat Agnew voor shows moet afhaken wegens stemproblemen. Drie weken voor de première van Larger Than Life, Agnews grote comedyshow in het Sportpaleis in 2011, liet zijn stem het ook afweten. “Ik denk niet dat Alex per se vaker stemproblemen heeft dan andere artiesten, maar wij zijn op onze hoede”, vervolgt Van Heuckelom. “Om zijn stem te verzorgen en sterker te maken, wordt Alex al vijftien jaar begeleid door een stemcoach.”

De show in Brugge van vanavond en het concert in Lebbeke zaterdag zijn uitgesteld naar respectievelijk 30 april en 23 juni. Bij leven en welzijn treedt Alex Agnew weer op vanaf 9 februari in Asse. id

www.alexagnew.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER