Meisje (15) in Mechelse school haalt uit met breekmes en steekt medeleerling (15) in gezicht

In de secundaire school Colomaplus in Mechelen vond donderdagmiddag een steekincident plaats. Een leerling (15) haalde met een breekmes uit naar een medeleerling. Het slachtoffer (15) liep verwondingen op. De politie heeft de verdachte opgepakt.

Sven Van Haezendonck, Theo Derkinderen

De steekpartij vond donderdag rond het middaguur plaats op de speelplaats van de school op de Tervuursesteenweg. De jongeren hadden blijkbaar al langer een conflict dat donderdag escaleerde. In het tumult haalde een meisje (15) een breekmes boven en haalde er verschillende keren mee uit naar een medeleerling, ook in het aangezicht.

De noodoproep liep omstreeks 12.30 uur binnen bij de politiezone Rivierenland. Verschillende ploegen gingen meteen ter plaatse. “Er is een verdachte van vijftien jaar gearresteerd en voor ondervraging meegenomen naar het commissariaat”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. (Lees verder onder de foto)

De politie aan de school op de Tervuursesteenweg.© Sven Van Haezendonck

Niet in levensgevaar

Het slachtoffer is door een ambulance voor verzorging overgebracht naar het AZ Sint-Maarten. “Het meisje liep steekwonden op in het aangezicht, maar ze verkeert niet in levensgevaar. Het slachtoffer was ook de hele tijd bij bewustzijn”, vertelt Van de Sande. Er is een onderzoek opgestart om de omstandigheden van het incident uit te klaren. “Wat precies de aanleiding was voor de feiten wordt verder onderzocht.”

De directie is aangeslagen door het incident. “Het is de eerste keer dat we zoiets meemaken. Het gaat om een ruzie die uit de hand is gelopen. We betreuren natuurlijk heel erg deze feiten”, reageert An Wyckmans, algemeen directeur van Colomaplus. De school stelde meteen alles in het werk om haar leerlingen op de gepaste manier op te vangen.

De steekpartij gebeurde op de speelplaats van de school zelf.© Stijn Van de Sande

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen