Foto: Google Streetview

Meisje (15) steekt medeleerlinge in gezicht in Mechelse school: verdachte weer vrij onder voorwaarden

Een meisje van 15 uit Kampenhout is vrij onder voorwaarden nadat ze een medeleerlinge in het aangezicht had gestoken op de COLOMAplus school in Mechelen. Het incident gebeurde op de speelplaats. Het slachtoffer raakte gewond aan haar wang en oor.

Bij een ruzie tussen leerlingen van de school COLOMAplus aan de Tervuursesteenweg in Mechelen heeft een 15-jarig meisje een medeleerlinge gestoken met een breekmes. Het slachtoffer raakte gewond aan haar wang en oor. Het incident speelde zich af op de speelplaats. "Het meisje is naar het ziekenhuis gebracht, maar is niet in levensgevaar", zegt woordvoerder Dirk Van de Sande van de politiezone Rivierenland. Het slachtoffer is intussen weer thuis, maar kan een tijdje niet naar school.

De leerlinge uit Kampenhout die uithaalde met het mes, werd opgepakt. Ze moest een nacht in de cel doorbrengen en werd na een bezoek de jeugdrechter vrijgelaten onder strikte voorwaarden. “Ze mag dus terug naar huis. Ik kan enkel nog meegeven dat ze meewerkt met het onderzoek", laat haar advocaat Annemie Declercq weten in een korte reactie. 

BEKIJK - Directrice An Wyckmans: "Leerlingen hebben erover kunnen praten in de lessen":

Videospeler inladen...

Meest gelezen