Twintiger uit Beerse sterft onder brandende bestelwagen

Bij een zware botsing in Oostrozebeke in West- Vlaanderen kwam gisteren een 25-jarige Roemeen om het leven. De arbeider van een firma uit Beerse belandde onder de bestelwagen waar hij inzat. Die vatte vuur na de klap.

gsd

Costel Anastasoaiei (25) was gistermorgen met twee andere Roemenen onderweg voor de firma A.B.W. Bestratingen uit Beerse. Het drietal reed in een bestelwagen met aanhangwagen uit de richting van Dentergem, toen het om 6.45u zwaar misliep. De Roemeense bestuurder merkte op een kruispunt de stopstreep niet op en reed gewoon verder. Hij werd gegrepen door een Mercedes. De lichte vrachtauto van de Roemenen belandde na de klap samen met de Mercedes op een grasveld.

De vijftigjarige automobilist R.C. uit Waregem werd samen met twee Roemenen van twintig en dertig jaar naar het ziekenhuis gebracht. Hun verwondingen bleken mee te vallen. Voor Anastasoaiei, die als passagier in de bestelwagen zat, kon geen hulp meer baten. Hij lag verpletterd onder de bestelwagen.

De auto vatte na het ongeval vuur en in een mum van tijd stond ook de bestelwagen in lichterlaaie. “Er was geen alcohol of overdreven snelheid in het spel”, zegt Tom Janssens van het Kortrijkse parket. Het kruispunt waar het ongeval gebeurde, is berucht in de omgeving. Er gebeurden al tientallen ongevallen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER