Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Sam Vanacker

Rode kaart bij autokeuring? Open Vld wil kleine herkeuringen gewoon in de garage

Vlaams Parlementslid Marino Keulen (Open Vld) stelt voor om kleine herkeuringen van personenwagens in de garage te laten uitvoeren. Minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) is bereid om het voorstel alvast te bestuderen voor afkeuringen op basis van de lichten. Dat zei ze donderdag in het parlement.

40 reacties

  • Werner Mertens

    1 jaar geleden
    Iemand moet er aan verdienen he. De garages zullen content zijn. Voor de burger zal het weer duurder uitvallen dan bij een gewone herkeuring
  • piet devlieger

    1 jaar geleden
    Over misbruiken kan ik niet oordelen, ik ben altijd (4 keuringen per jaar) goed en vriendelijk bediend geweest. En voor iets van 40 euro weet ik of de auto's veilig zijn of niet. Laat zo'n keuring maar eens doen in een garage, met de huidige uurlonen. Ik wed dat je minstens een factuur van 150 à 200 euro krijgt.
  • Harry Vermeulen

    1 jaar geleden
    keuring is veel geluk hebben. Laatst keer herkeuring met wagen vanwege lichte. Dag later zonder iets aan te doen terug en alles was ok.
  • Kristof De Munck

    1 jaar geleden
    Idd de technische achtergrond van het personeel is vaak niet wat je in een keuringcentra verwacht en vaak is dit puur een loterij of je al dan niet goed gekeurd gaat zijn. Al meegemaakt dat ik een opmerking kreeg op de staat van de banden, niks aan gedaan en volgend jaar met dezelfde banden geen opmerking heb gekregen
  • johan vankeirs

    1 jaar geleden
    Dit zal een veelvoud kosten van wat de keuring zou kosten.Die denken toch niet na.,De keuring is de beste plaats om dit te bepalen!