De Britse minister van Defensie Ben Wallace.
Volledig scherm
De Britse minister van Defensie Ben Wallace. © REUTERS

VK twijfelt om gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne te sturen: “Toestellen zijn geen toverstok om conflict te beëindigen”

Het is "niet uitgesloten" dat het Verenigd Koninkrijk gevechtsvliegtuigen gaat leveren aan Oekraïne. Dat heeft Ben Wallace, de Britse minister van Defensie, donderdag verklaard. De minister maant wel aan tot geduld en benadrukt dat de toestellen "geen toverstok" zijn voor het beëindigen van de oorlog.

16 reacties

  • Guido Allegaert

    1 jaar geleden
    Geen twijfel mogelijk.
  • Eric Roeloffzen

    1 jaar geleden
    Denk na voor u begint en beter nog, stop er mee!
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    In sommige aanvalssituaties kunnen jachtvliegtuigen meehelpen in het geheel. Voor het luchtruim moeten ze het niet doen, want de Russische jachtvliegtuigen staan aan de grond. Voorlopig toch. Hier moet goed over nagedacht worden en dat gebeurt ook.
  • Werner Wynakker

    1 jaar geleden
    Hou die westerse hightech gevechtsvliegtuigen maar in het Westen en stop met Zelensky op zijn wenken te bedienen.
  • Jules Steenwinckel

    1 jaar geleden
    Vliegtuigen zijn geen toverstokken , inderdaad , maar het helpt wel . Geef de russen lik op stuk en het zou gouw gedaan zijn met de Poetin .
  1. 1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een “stille zoekactie” gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autistisch is, wellicht wordt afgeschrikt door alle tumult rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken. Intussen wordt de zoektocht naar de jongen uit Bremervörde-Elm, een plaats tussen de steden Bremen en Hamburg in Nedersaksen, met meer helpers dan ooit voortgezet. Als Arian zondag niet wordt gevonden, gaat de zoektocht maandag verder, zei de politie.
  2. “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    In de Amerikaanse staat Ohio is een 74-jarige vrouw aangehouden voor het overvallen van een bank. Ann Marry wandelde het gebouw binnen en hield de werknemers aan de balie onder schot. Na de overval keerde ze meteen terug naar haar huis in de stad Hamilton, waar niet veel later de politie al aan de deur stond. “De vrouw heeft nog nooit iets gestolen, maar nu was ze wanhopig op zoek naar geld,” vertelt sergeant Brandon McCroskey. “Ze moest naar eigen zeggen geld geven aan een online oplichter en ze zag geen andere oplossing.” Marry blijft in de cel tot ze voor de rechter moet verschijnen.