Meisje (16) steekt ouders neer in hun slaap omdat ze wilde vluchten

© Google

Het 16-jarige meisje dat in de Waalse gemeente Lasne haar beide ouders neergestoken heeft met een mes, wilde vermoedelijk vluchten maar werd betrapt door haar moeder. Dat melden Waalse media. Het meisje werd maandag verhoord, maar het is nog niet duidelijk wat ze verklaard heeft.

Guy Stevens

In de nacht van zondag op maandag speelden de vreselijke feiten zich af in Ohain. In dat gehucht van de Waalse gemeente Lasne wonen P.T. en zijn vrouw met hun 16-jarige dochter. Rond 3 uur ’s nachts kwam de moeder haar dochter tegen in de gang en escaleerde de situatie compleet. Het meisje nam een mes en gaf haar moeder vier messteken. Daarna sloeg ze ook tweemaal toe bij haar vader.

Een buur van het gezin had het geschreeuw gehoord en was naar buiten gelopen. Daar zag hij de dochter in slaapkledij, waarop hij de hulpdiensten belde. De twee ouders werden meteen naar het ziekenhuis gebracht, maar ze stellen het intussen allebei goed.

Wat de dochter bezield heeft, is voorlopig een vraagteken. Volgens Waalse media zou het meisje van plan geweest zijn om thuis te vluchten, maar werd ze betrapt door haar moeder. Daarop zou een meningsverschil ontstaan zijn.

Het meisje werd meegenomen door de politie en werd maandagnamiddag verhoord. Wat daar gezegd is, is nog niet geweten. Vermoedelijk zal ze geplaatst worden in een jeugdinstelling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen