Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Week van het Witloof: witloofsalade met gebakken appeltjes en oude kaas

Lisa Piotti
3 min read

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: witloofsalade met gebakken appeltjes en oude kaas.

Benodigdheden voor vier personen

  • 4 stronken witloof
  • 2 rode uien
  • 75 g rucola
  • 2 appels
  • 4 el honing
  • 4 tl graanmosterd
  • 4 el witte-wijnazijn
  • 75 g walnoten
  • 40 g croutons
  • 120 g oude kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de appel in partjes en besprenkel met wat olijfolie. Gril ze goudbruin in een grillpan of op de barbecue.
  2. Maak een dressing met de honing, mosterd, azijn en een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Snijd de oude kaas in blokjes. Haal de bladeren van het witloof los. Snijd de rode ui in halve maantjes. 
  4. Meng de ui met rucola en witloof in een schaal. Verdeel er de gegrilde appeltjes over en verdeel er de blokjes kaas over. 
  5. Werk de salade af met de walnoten, croutons en de dressing.
Door Lisa Piotti

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…