Lieven Boeve.
Volledig scherm
PREMIUM
Lieven Boeve. © BELGA

Topman Katholiek Onderwijs Lieven Boeve over schrijfrobot ChatGPT: “Ik heb het zelf ook al gebruikt”

“Als de kans bestaat om je huiswerk te laten maken door een chatrobot, moet je er van uitgaan dat leerlingen die ook gebruiken.” Lieven Boeve waarschuwt de leerkrachten van Katholiek Onderwijs Vlaanderen dat ChatGPT ook al in hun klas zit. Is dit voor hem dan de baarlijke duivel? Of heeft hij de tool zelf al geprobeerd? “Een tekst met Engelstalige zegswijzen die letterlijk zijn vertaald? Dan moet er een alarmbelletje afgaan.”

3 reacties

  • guy van meeuwen

    1 jaar geleden
    Verwonderlijk dat hij het niet heeft over structurele maatregelen. Er gaat pas een nieuw tijdperk in als men 1 onderwijsnet maakt, en de zuilen afschaft. Zolang personen als Boeve het voor het zeggen hebben, zal het bij gepraat blijven.
  • John Stahl

    1 jaar geleden
    De meeste mensen die hun werk doen van achter een bureau kunnen vervangen worden door deze AI-bot. Hij behaalt betere resultaten dan dokters, schrijft SW voor een app in enkele seconden, kan u verdedigen in de rechtbank, kan zaken veel beter uitleggen dan een leraar, etc.. Ook deze Lieve Boeve kan vervangen worden. En binnenkort gaan ze de AI toegang geven tot het Internet. Ik hoop dat er voldoende ingebouwde beveiliging op zit.
  • wim rooyakkers

    1 jaar geleden
    In België is iedereen schijnbaar Top die wat te zeggen heeft,alleen jammer dat de onverdeeldheid een steeds grotere rommel zooi wordt.