Matthias Diependaele (N-VA) draait de beslissing om het licht van de vuurtoren in Oostende af te schermen terug.
Volledig scherm
Matthias Diependaele (N-VA) draait de beslissing om het licht van de vuurtoren in Oostende af te schermen terug. © Photo News / Benny Proot

Diependaele laat folie vuurtoren verwijderen na commotie: “Klagers wisten dat de vuurtoren er was toen ze appartement kochten”

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) draait de beslissing om de vuurtoren in Oostende deels af te schermen met folie terug. “We kunnen het historische licht van de Oostendenaren niet wegnemen omwille van een paar bezwaren. De klagers wisten dat de vuurtoren er was toen ze hun appartement kochten”, aldus Diependaele aan VTM NIEUWS.

453 reacties

  • walter de jaeger

    1 jaar geleden
    Het bericht van heden dat de lichten weer op volle 100 procent is een dikke leugen.MDK maakt de mensen maar iets wijs . Ze werken nog maar altijd op 75 procent van hun capaciteit , van toen Van Diependaele opdracht gaf om de folies weg te nemen. Zo te zien heeft Versluys zijn slag kunnen thuishalen op vraag van bepaalde bewoners in die nieuwe appartementen op de oosteroever.zodat het licht niet meer in hun badkamer kan schijnen. Wat geld allemaal niet kan verwezenlijken.
  • Yolande MARIS

    1 jaar geleden
    Weer een voorbeeld van als je genoeg centen hebt koop je elke politieker.Gebeurt in elke gemeente.Hoe hoger het postje ,hoe meer het zal kosten .Zie onze EU politiekers daar kost het valiezen vol euro's.
  • Brigitte De Meyere

    1 jaar geleden
    Die mensen wisten heel goed dat die toren er stond ! Ze moeten nu niet komen bleiten hé !!! Met hun poten afblijven van die toren !
  • Nico Herbots

    1 jaar geleden
    @Ruben Vandenbroucke: de enige bestaansreden van een vuurtoren is een lichtbaken zijn bij slecht zicht, zoals bij mist of bij duisternis. Als je hem gaat doven tussen 23 en 6 uur kan je hem net zo goed afbreken. Je bouwt ook geen brug waar niemand overheen mag, alleen maar onderdoor. Dat is nutteloos. Bepaalde objecten hebben nu eenmaal een bepaalde functie.
  • Ruben Vandenbroucke

    1 jaar geleden
    Moeten ze dat licht niet doven tussen 23u en 6u om energie te besparen?