Eén lost eerste beelden van ‘Arcadia’, de reeks van 1 miljoen euro per aflevering

Vanavond gaat Eén-reeks ‘Arcadia’ in première op Filmfestival Oostende. Ter gelegenheid van die feestelijke voorstelling, deelt VRT nu al de eerste beelden van de dystopische serie met het grote publiek. ‘Arcadia’ zal vanaf maart uitgezonden worden op Eén.

edb

Arcadia is een ‘near-fictionreeks’, een serie die zich in de nabije toekomst afspeelt. Het verhaal speelt zich af in een samenleving waar iedereen met een burgerscore leeft. Die geeft weer hoe goed je bijdraagt aan de samenleving. Hoe hoger de score, hoe beter je leven. De reeks volgt een familie die dankzij haar goede score een fijn leven kan leiden. Alles verandert wanneer blijkt dat vader Pieter (Gene Bervoets) met de score van zijn dochters heeft gefraudeerd.

De cast bestaat uit Vlaams en Nederlands talent. Aan de Vlaamse kant zijn onder meer Gene Bervoets, Lynn Van Royen, Boris Van Severen, Wim Opbrouck, Ward Kerremans en Natali Broods te zien. Die laatste is dit jaar Master van Filmfestival Oostende en koos voor de reeks als sluitstuk van de week. Aan Nederlandse kant is vooral Monic Hendrickx een vertrouwd gezicht, na haar rollen in series als Beau Séjour en Grenslanders en de films Ferry en H4Z4RD.

Arcadia is een coproductie met het Nederlandse NPO en het Duitse ARD en werd in vier landen gedraaid. Het is een waar prestigeproject voor de VRT. De reeks zou per aflevering meer dan een miljoen euro kosten, wat het een van de duurste Vlaamse producties ooit maakt. Vorige zomer werd bekend dat er al aan een tweede seizoen gewerkt wordt.

LEES OOK. Nog niet op tv en een van de duurste Vlaamse reeksen ooit, maar nu al bestelt VRT tweede seizoen van ‘Arcadia’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER