Amerika is in de ban van een Chinese spionageballon. Rechts: China-expert Jonathan Holslag (VUB)
Volledig scherm
PREMIUM
Amerika is in de ban van een Chinese spionageballon. Rechts: China-expert Jonathan Holslag (VUB) © AP/Wouter Maeckelberghe

“We zitten in een nieuwe spionageoorlog”: volgens China-expert is mysterieuze ballon boven Amerika maar topje van de ijsberg

Amerika is in de ban van een gigantische witte spionageballon die al dagen boven hun grondgebied zweeft. Volgens China-expert Jonathan Holslag is de luchtballon slechts het topje van de ijsberg: “Het Chinese spionageverhaal is gigantisch.” En ook voor ons als klein land is dat een probleem.

55 reacties

  • Fred DERONNE

    1 jaar geleden
    Een "spionageballon" 8 dagen over uw land laten zweven = spioneren zonder neer te halen, dan waarschijnlijk toch niet zo belangrijk.
  • Tony Pauwels

    1 jaar geleden
    China... Is dat niet het land waar alle Westerse industrie naartoe is verplaatst omdat het daar zo fantastisch en goedkoop produceren was? Mooie keuze, zo blijkt. Maar ja, dat kon men nooit geweten hebben, nietwaar?
  • Elisa deJong

    1 jaar geleden
    Anno 2023 en vele geschiedenis verhalen verder. Hebben we nu niets geleerd? Probeer vrede te houden al kost dat iets, alles beter dan oorlog..
  • Willy Bogaert

    1 jaar geleden
    China Rusland ,2 vaten vol met leugens
  • eric debanne

    1 jaar geleden
    Andy van cleemput : heel juist verwoord en helaas de grote waarheid...! De lessen niet getrokken uit vorige oorlogen blijkbaar...😏 En het volk altijd de dupe van die wereldleiders over al...!