ImageGlobe

Diksmuide schrapt 36 geplande sociale woningen in Woumen

In Woumen, deelgemeente van Diksmuide, komen er maar 60 in plaats van 96 sociale woningen. Volgens de stad was dat project te groot voor een dorp als Woumen.

“Er was oorspronkelijk een groot project voorzien in een woonuitbreidingsgebied. Dat waren 96 sociale woningen waarvan er nu nog maar 60 van zullen komen”, zegt schepen voor Huisvesting Greet Dever (CD&V). “Ik vind het ook een te groot project voor een dorp als Woumen. En het is niet goed dat mensen in een sociale woning op één plaats worden geduwd. Ik vind het beter dat ze verspreid worden tussen de gewone huizen en ze kunnen deelnemen aan het gewone leven.”

Nieuwe plannen

Er wordt dus één derde van de sociale woningen geschrapt van de planning. “Het project was opgedeeld in verschillende delen. Door daar één van schrappen, houden we er nog 60 over. De plannen liggen nu opnieuw op tafel om te kijken hoe ze kunnen gerealiseerd worden door de woonmaatschappij.” Wanneer ze klaar zullen zijn, is nog niet duidelijk. “Maar de tekeningen en de plannen zijn wel al uitgetekend.”

Meest gelezen