'Wonen in Limburg' wordt met 24.000 huurwoningen de grootste woonmaatschappij van Vlaanderen

De nieuwe woonmaatschappij die op 1 juli van start gaat in Limburg zal "Wonen in Limburg" heten. De nieuwe naam en het logo zijn vanmiddag voorgesteld in Heusden-Zolder. Wonen in Limburg is de fusie van alle 19 sociale woon- en huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren in Limburg. Het wordt de grootste woonmaatschappij van Vlaanderen. 

Het was voorzitter Raf Drieskens (CD&V) die de nieuwe naam en logo deze namiddag onthulde, vlak voordat die ook aan het voltallige personeel werden voorgesteld. De voorbije periode is volop gewerkt aan de voorbereiding van de fusie die door allerlei beslommeringen een half jaar later van start gaat dan oorspronkelijk gepland. Het is dan ook een gigantische operatie, alle 19 maatschappijen die zich in Limburg bezighouden met de bouw, de verkoop en verhuring van sociale woningen en de sociale verhuurkantoren worden ondergebracht in één organisatie. 

Grootste van Vlaanderen

"Wonen in Limburg" wordt de grootste woonmaatschappij van Vlaanderen, met in het patrimonium 24.000 huurwoningen en nog een grondreserve van 3 miljoen vierkante meter. "Deze fusie heeft vele voordelen", legt voorzitter Raf Drieskens uit. "De grote meerwaarde zit in het feit dat we een team van 375 mensen kunnen samenbrengen, dat we daardoor veel meer expertise en specialisatie kunnen uitbouwen. We kunnen ook op het vlak van ICT en personeelsbeleid een sterkere organisatie opzetten en op die manier een betere dienstverlening aanbieden."

Het is de bedoeling dat alle 375 personeelsleden aan boord blijven. "We zijn nu wel aan het bekijken wie waar gaat werken. Een aantal mensen zal dus een nieuwe functie of werkplek krijgen, maar ze wonen allemaal in de buurt en zo groot is Limburg niet. Ze kunnen ook nieuwe uitdagingen binnen die nieuwe woonmaatschappij aangaan, dus er zit voor hen ook mooie toekomstmuziek in", zegt Raf Drieskens. 

Wachtlijsten korter maken

Nu al heeft "Wonen in Limburg" een enorm aanbod aan sociale huurwoningen, maar het is de bedoeling om de wachtlijsten die nog altijd erg lang zijn, korter te maken door het aanbod uit te breiden. Daarvoor kunnen de grondreserves aangesproken worden. Bovendien wil "Wonen in Limburg" ook werken aan de kwaliteit van de woningen, zo zal duurzaamheid één van de grote thema's van de komende jaren worden. Daarnaast zullen zeer geregeld zitdagen in alle gemeenten gehouden worden zodat nieuwe of bestaande huurders, of kandidaat-kopers van een sociale woning geen verre verplaatsing moeten maken.

Meest gelezen