Rouwenden begeleiden het lichaam van Abdullah Qalalweh, die werd doodgeschoten door de Israëlische politie nabij Nablus.
Volledig scherm
Rouwenden begeleiden het lichaam van Abdullah Qalalweh, die werd doodgeschoten door de Israëlische politie nabij Nablus. © AFP

Israëlisch leger doodt weer Palestijn op Westelijke Jordaanoever

Het Israëlisch leger heeft vrijdag een Palestijn doodgeschoten op de Westelijke Jordaanoever. De 26-jarige man zou volgens Israël een soldaat hebben willen aanvallen, maar was op dat moment ongewapend.

  1. PORTRET. Deze vier kinderen worden dagelijks geconfronteerd met angstaanjagende geluiden van bommen: “Ik wil gewoon spelen”
    PREMIUM
    3

    PORTRET. Deze vier kinderen worden dagelijks geconfron­teerd met angstaanja­gen­de geluiden van bommen: “Ik wil gewoon spelen”

    Ze sloegen op de vlucht voor de Israëlische invasie in Gaza. Renden weg voor de bommen en tanks. Nu leven ze met hun broertjes en zusjes in een vluchtelingentent en staan ze elke dag in de rij voor water en voedsel. Hun ouders vrezen de al aangekondigde, grote Israëlische aanval op de laatste stad van Zuid-Gaza. Een aanval die elk moment kan komen. Dit zijn de kinderen van Rafah. “Ik heb niet het gevoel dat ik nog een kind ben.”
  2. TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu wil toch delegatie naar VS sturen na geannuleerde trip - 66 doden bij hevige bombardementen op Gazastrook

    TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu wil toch delegatie naar VS sturen na geannuleer­de trip - 66 doden bij hevige bombarde­men­ten op Gazastrook

    Bij hevige Israëlische bombardementen in de belegerde Gazastrook zijn dinsdagnacht en woensdag volgens Hamas zeker 66 doden gevallen. Het Israëlisch leger zette tegelijk zijn grondoperaties rond verscheidene ziekenhuizen voort. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wil nu toch een delegatie naar de Verenigde Staten sturen, nadat hij maandag besloot om een beraad over Gaza in Washington op het laatste moment af te blazen. De premier reageerde daarmee op de VS, die in de VN-Veiligheidsraad een oproep tot een wapenbestand niet wilden voorkomen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 27 maart terug.
  1. TERUGLEZEN GAZA. Twee kopstukken Iraanse Revolutionaire Garde gedood bij aanval op ambassade in Syrië - Israël gaat uitzendingen Al Jazeera verbieden

    TERUGLEZEN GAZA. Twee kopstukken Iraanse Revolutio­nai­re Garde gedood bij aanval op ambassade in Syrië - Israël gaat uitzendin­gen Al Jazeera verbieden

    Vertegenwoordigers van Israël en de Verenigde Staten houden vandaag een virtuele vergadering over het geplande Israëlische grondoffensief tegen de stad Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Dat meldt de Amerikaanse nieuwswebsite ‘Axios’. Bij een luchtaanval op de Iraanse ambassade in de Syrische hoofdstad Damascus is een kopstuk van de Iraanse Revolutionaire Garde gedood. Iran beschouwt de aanval, waarbij in totaal acht doden zouden zijn gevallen, als een schending van het internationaal recht door Israël. Tel Aviv heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen. Lees de ontwikkelingen van maandag 1 april hier terug.
  2. KIJK. Hamasstrijder komt oog in oog te staan met Israëlische soldaten nadat hij granaat naar hen gooit

    KIJK. Hamasstrij­der komt oog in oog te staan met Israëli­sche soldaten nadat hij granaat naar hen gooit

    Op videobeelden die Israël zelf deelt, is te zien hoe Israëlische troepen plots verrast worden door een granaat van Hamas. Israël vuurt daarbij eerst op een brigade van Hamas, tot plots één van de militanten vlakbij opduikt. De Israëlische soldaten staan oog in oog met hun vijand, die nog probeert om granaten naar hen te gooien. Maar de Israëlische soldaten zijn alert, vuren verschillende keren op de man en zijn zo in staat de schutter uit te schakelen.