Nieuwe aanslag: explosief naar woning in Borsbeek gegooid, schade is aanzienlijk

© BFM

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdaag een aanslag gepleegd op een woning in De Robianostraat in de Antwerpse gemeente Borsbeek. De daders gooien een explosief binnen de inkomhal. De schade is aanzienlijk, maar volgens het parket zijn er geen aanwijzingen dat het om een drugsgerelateerd incident gaat.

jvda

De feiten gebeurden zaterdag omstreeks 4 uur. Buurtbewoners werden opgeschrikt door een luide knal en het gerinkel van glasscherven, die over de volledig breedte van de weg werden weggeslingerd. Door de drukgolf van de explosief, werd ook een dakkoepel weggeblazen. Gewonden vielen er niet, maar de materiële schade is wel aanzienlijk.

Tegen wie de aanslag precies was gericht, is nog niet duidelijk. Volgens het Antwerpse parket zijn er in deze fase van het onderzoek geen aanwijzingen dat het om een druggerelateerd incident zou gaan.

(lees verder onder de foto)

© bfm

Samen met burgemeester Dis Van Berckelaer (Borsbeek Boven Alles) kwamen ook ontmijningsdienst DOVO, de lokale en de gerechtelijke politie ter plaatse. “Er zijn gelukkig geen gewonden of slachtoffers gevallen, maar de bewoners van de andere appartementen zijn wel hard geschrokken. Daarom hebben we een opvangplaats aan de overkant van de straat ingericht. De huizen zijn niet onbewoonbaar, dus de bewoners kunnen straks opnieuw naar huis”, aldus Van Berckelaer.

Omstreeks acht uur zaterdagochtend gaf de politie de Rabianostraat opnieuw vrij en kon onder meer het openbaar vervoer opnieuw langs haar gebruikelijke route rijden.

© bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen