Actrice Cathérine Kools.
Volledig scherm
PREMIUM
Actrice Cathérine Kools. © Domen/Vandevelde

EXCLUSIEF. Actrice Cathérine Kools (41) openhartig over stoppen met drinken: “De geschiedenis was zich aan het herhalen”

Ze verloor haar papa toen ze tien was en kijkt al jaren mee over de schouder van haar alcoholverslaafde moeder. Exact 1.059 dagen geleden besliste actrice Cathérine Kools (41) om het glas zelf aan de kant te zetten. Ze vertelt bijzonder eerlijk over de lokroep van alcohol, de invloed van haar verslaafde moeder en haar kinderwens. “Op tv zie je altijd een lief, leuk meisje. Terwijl ik zoveel heb meegemaakt.”

  1. Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoorde manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”
    Livios

    Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoor­de manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”

    Leuven kampt al maanden met een serieuze muizenplaag. Herkenbaar? Zie jij ook regelmatig knaagdieren door je tuin rennen? Of is er geknaagd aan voedselverpakkingen in je kelder of tuinhuis? Bouwsite Livios vroeg aan Dirk Criel van Natuurpunt hoe je op een duurzame én diervriendelijke manier muizen en ratten weert – of hoe je voorkomt dat je er überhaupt ooit last van hebt.
  2. Tournée Minérale: je hebt meer baat bij een alcoholvrije maand dan je denkt. “Alcohol is nu onze teddybeer. Maar het is ook een wolf in schaapskleren”
    PREMIUM

    Tournée Minérale: je hebt meer baat bij een alcohol­vrije maand dan je denkt. “Alcohol is nu onze teddybeer. Maar het is ook een wolf in schaapskle­ren”

    De vijfde editie van Tournée Minérale start vandaag en de opzet is dezelfde: overleef een maand zonder alcohol. Zo weet je meteen of je relatie met de substantie nog gezond is. Dat lijkt zeker in deze tijden nodig: volgens een analyse van UGent grijpt een kwart van de Vlamingen in de lockdown vaker naar alcohol. Een glaasje verlicht de stress, zorgt voor gezelligheid en een schijn van plezier. Maar wanneer wordt dat onschuldige glaasje een alcoholprobleem? En hoe grijp je in, als je voelt dat het de verkeerde kant opgaat? “Je moet terug naar je fabrieksinstellingen”, zegt ‘Ontwijnen’-coach Jacqueline van Lieshout. “Een kind verlangt toch ook niet ’s avonds naar een glas?”