Linda Opsomer en Yves Rasquin, de moeder en stiefvader van Tanguy Taller, zijn de wanhoop nabij nu de straf van Tanguy Taller werd bevestigd
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Opsomer en Yves Rasquin, de moeder en stiefvader van Tanguy Taller, zijn de wanhoop nabij nu de straf van Tanguy Taller werd bevestigd © Mathias Mariën

Er zit nóg een Belg onschuldig in de cel - of toch volgens zijn ouders: "Tanguy kreeg levenslang in Cambodja, na een leugen en een schijnproces”

BruggeNu Olivier Vandecasteele na 15 maanden in een Iraanse cel terug thuis is, vatten de ouders van Tanguy Taller (42) uit Brugge opnieuw moed. Ook hun zoon zit, volgens hen toch, onschuldig in de cel. Niet in Iran op verdenking van spionage, wel in Cambodja wegens drugssmokkel. “Tanguy moet al 56 maanden op een betonblok slapen.” Maar hem vrij krijgen, ligt nog moeilijker - en niet alleen omdat de kroongetuige plots dood is.

  1. Hoeveel kopjes en borden porselein er staan in Dingskes weet Carla (59) niet, maar het zijn er véél: “Maar in die vijf jaar is er gelukkig nog nooit iets gebroken”
    PREMIUM

    Hoeveel kopjes en borden porselein er staan in Dingskes weet Carla (59) niet, maar het zijn er véél: “Maar in die vijf jaar is er gelukkig nog nooit iets gebroken”

    Het grote avontuur van Carla Van Den Abbeel (59) begon vijf jaar geleden in de Sint-Jakobsstraat in Brugge. Samen met haar man verkocht ze na twintig jaar hun hotel Bryghia en begon ze iets nieuws. In Dingskes, een piepklein winkeltje, vind je het porseleinen servies dat ooit bij grootmoeder uitgehaald werd op zondagmiddag. “Wanneer klanten bepaalde kopjes of borden zien, beginnen ze spontaan anekdotes te vertellen”, glimlacht Carla, zelf een spraakwaterval en vat vol verhalen.
    Brugge
  2. Scholier (12) gered uit put op strand, kustredders waarschuwen: “Een van de gevaarlijkste dingen die je kan doen”
    PREMIUM

    Scholier (12) gered uit put op strand, kustred­ders waarschu­wen: “Een van de gevaarlijk­ste dingen die je kan doen”

    “Hoe is het mogelijk.” Dat was de eerste reactie bij de West-Vlaamse Kustreddingsdienst IKWV, toen ze het nieuws lazen over een 12-jarige Limburgse scholier die door acht brandweermannen werd uitgegraven op het strand van Nieuwpoort. Op hetzelfde strand ontsnapte vorige zomer nog een 8-jongetje aan de verstikkingsdood toen een tunnel instortte. “We zullen opnieuw onze campagne lanceren, inclusief redelijk heftig beeld", zegt An Beun van het IKWV. “En voor wie toch een put wil graven, gelden enkele belangrijke vuistregels.”
    Brugge