Hoelang duurt het om je kapitaal te verdubbelen als je het op een spaarboekje parkeert?

Door de hogere rentes brengen de spaarboekjes meer geld in het laatje. Maar hoelang duurt het alvorens er twee keer zoveel geld op je spaarrekening staat? En zijn er vastrentende alternatieven als je je geld sneller wilt verdubbelen?

Waarom is dit belangrijk?

Het verstrakkende geldbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) is goed nieuws voor de spaarders en beleggers met vastrentende activa in hun portefeuille (althans als ze die vasthouden tot op de vervaldag). De rendementen van die producten zijn het voorbije jaar fors gestegen.

De details: Via een eenvoudige formule - de zogenaamde regel van 72 - kan je nagaan hoelang het duurt alvorens je kapitaal verdubbelt. 

  • Die regel stelt dat je 72 moet delen door het verwachte jaarlijkse rendement. Hoe hoger het rendement, hoe korter de beleggingshorizon om je kapitaal te verdubbelen.
  • "Dit is slechts een benadering, maar ik denk dat het toch nuttig is als je op een snelle en eenvoudige manier wilt nagaan hoe lucratief een bepaald spaar- of beleggingsproduct is", la
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer