Audit Vlaanderen start onderzoek naar gesjoemel met subsidies in Haaltert

In Haaltert is een onderzoek gestart naar gesjoemel met subsidies. Het onderzoek is het gevolg van een klacht van Vlaams Belang en Centrumlijst voor Haaltert. De oppositiepartijen vermoeden dat er vorig jaar tijdens de Ronde Van Vlaanderen fraude is gepleegd bij de toekenning van subsidies voor activiteiten rond het wielerfeest in Haaltert. Burgemeester Veerle Baeyens (N-VA) belooft alle medewerking aan het onderzoek van Audit Vlaanderen.

Het gemeentebestuur van Haaltert werd door Audit Vlaanderen schriftelijk verwittigd dat het agentschap een onderzoek zal instellen naar mogelijke fraude. Het Agentschap start het onderzoek nadat het een klacht had ontvangen van oppositiepartijen Vlaams Belang en Centrumlijst voor Haaltert tegen het college van burgemeester en schepenen. 

Schriftvervalsing?

De bal ging aan het rollen toen raadslid Jan Schelfhout (Vlaams Belang) facturen liet opvragen die bij de gemeente werden ingediend voor activiteiten rond de doortocht van de Ronde van Vlaanderen vorig jaar. Volgens het raadslid werd er gesjoemeld met de facturen omdat gegevens op de facturen nadien nog werden aangepast. "Elke factuur moet uniek zijn. Zodra een oorspronkelijke factuur wordt overplakt met nieuwe gegevens, is dat schriftvervalsing", verduidelijkte Schelfhout.

Standaardprocedure

Audit Vlaanderen is intussen al een eerste keer langsgekomen in Haaltert. Burgemeester Veerle Baeyens (N-VA) belooft alle medewerking: "Wij hebben te kennen gegeven dat we onze volledige medewerking zullen verlenen aan de audit. Het is niet omdat er een klacht wordt ingediend, dat er ook effectief onregelmatigheden zijn gebeurd. Het is een standaardprocedure dat Audit Vlaanderen gevolg geeft aan klachten die bij hen binnenkomen."

Meest gelezen