Antwerpse Federale Gerechtelijke Politie nam vorig jaar bijna 21 miljoen euro aan cash en goederen in beslag

De Antwerpse Federale Gerechtelijke Politie (FGP) heeft vorig jaar 20,7 miljoen euro aan cash en goederen in beslag genomen. Dat staat in het jaarverslag. De FGP startte ook bijna 100 nieuwe dossiers voor druggerelateerde feiten.

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Antwerpen heeft er weer een opmerkelijk jaar opzitten. Zo deed ze 707 aanhoudingen en werden er ook voor 20,7 miljoen euro aan goederen en cash in beslag genomen. Daarnaast valt de opmars van het drugsgerelateerd geweld niet te negeren. In 2022 startte de FGP 780 nieuwe zaken op, waarvan 350 SKY ECC-dossiers en 94 dossiers die draaiden rond drugsgerelateerd geweld.

Voor de georganiseerde drugstrafiek werkte de FGP samen met verschillende partners, zoals de lokale politie van Antwerpen, het Maritiem Informatie Kruispunt en de Nederlandse politie. Een uitschieter van een van die samenwerkingen was het dossier "Le Chiffre", waarbij de volledige geldketen van een criminele organisatie werd blootgelegd, tot grote criminelen in Dubai. Bij huiszoekingen werd meer dan 1 miljoen euro cash geld aangetroffen.

Niet alleen drugs

Hoewel de druggerelateerde criminaliteit het grootste deel van de dossiers uitmaken, waren er ook nog andere opmerkelijke zaken. Zo waren er nog acht nieuwe moorddossiers, onderzoeken naar mensenhandel bij Borealis en bij PostNL en naar PFOS-vervuiling rond de site van 3M.

Meest gelezen