Angst als miljardenbusiness: Mexico geeft 1,7 procent van zijn bbp uit aan privé-bewaking, zeven keer meer dan aan de openbare veiligheid

Mexico is een land van extremen. De meer begoede Mexicaan heeft een levensstandaard die kan vergeleken worden met die van een gemiddelde Deen. Maar aan de andere kant van de samenleving leven Mexicanen eerder als de gemiddelde Congolees.

Waarom is dit belangrijk?

Ondanks ingrijpende sociale hervormingen doorgevoerd door de regering van president Andrès Manuel Lopez Obrador (AMLO), rangschikt Mexico 35e op de 38 OESO-landen naar bbp per capita, laatst op vlak van onderwijs en op twee na laatst voor wat betreft uitgaven aan de gezondheidszorg. Mexico blijft een van 's werelds landen met de grootste ongelijkheid.

In het nieuws. De Spaanse krant El País publiceerde de resultaten van een studie, waarbij de levensstandaard in 45.000 Mexicaanse woonwijken werd vergeleken. De resultaten laten menig lezer perplex.

  • Slechts in twee landen ter wereld - Mozambique en de Centraal-Afrikaanse Republiek, - eist de rijkste 1 procent meer rijkdom van hun land op dan in Mexico.
  • Angst is een miljardenbusiness. Mexico geeft 1,7 procent van zijn bbp aan privé-bewaking, zeven keer meer dan aan openbare veilighei
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer