Automobilist die wordt gewezen op zijn rijgedrag, stapt uit en deelt rake klappen uit aan schoolpoort

De verkeersagressie deed zich voor aan de vrije basisschool© Gemeente Glabbeek

Bunsbeek/Glabbeek -

In de Schoolstraat in Bunsbeek ,waar de vrije basisschool De Duizendpoot gelegen is, vond er op vrijdag 3 februari na schooltijd een geval van zware verkeersagressie plaats. Een bestuurder viel een oudere man aan die rake klappen in het aangezicht kreeg. Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) is in alle staten.

“Een automobilist reed zeer gevaarlijk ter hoogte van de schoolpoort, wat voor reactie zorgde bij omstaanders”, aldus Reekmans. “De bestuurder van deze wagen stopte en stapte uit, waarop hij ruzie begon te maken met een oudere persoon ter hoogte van de schoolpoort. De oudere persoon werd fysiek aangevallen door de chauffeur en kreeg rake klappen in het aangezicht. Dankzij meerdere getuigen kon de dader van deze zware verkeersagressie snel worden opgespoord en liet het parket de man onmiddellijk van zijn vrijheid beroven en zal hij voor de onderzoeksrechter dienen te verschijnen.”

Als het van de burgemeester van Glabbeek afhangt, verdient de agressieve bestuurder een zware straf. “Op een tijdstip dat kinderen de school verlaten als een halvegare door een schoolomgeving rijden en zich dan ook nog eens schuldig maken aan zulke verkeersagressie op omstaanders is gewoon onaanvaardbaar”, stelt Reekmans. “Wie zich bij het begin en einde van de schooluren niet normaal kan gedragen, moet hard worden aangepakt. Dit soort van zware verkeersagressie kan en mag nooit aanvaard worden. Ik hoop dan ook dat het gerecht hard optreed tegen deze feiten.” MDT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen