In de Poolse stad Zakopane ligt een flinke hoop sneeuw.
Volledig scherm
In de Poolse stad Zakopane ligt een flinke hoop sneeuw. © ANP / EPA

Sneeuwstorm zorgt voor chaos in Polen, Slovakije en Tsjechië

In Polen, Slovakije en Tsjechië hebben hevige sneeuwbuien tot heel wat ongevallen geleid en op grote schaal stroomonderbrekingen veroorzaakt.

  1. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.
  2. KIJK. Ingestorte wegen en vliegveld onder water: noodweer zorgt voor zware overstromingen in Dubai

    KIJK. Ingestorte wegen en vliegveld onder water: noodweer zorgt voor zware overstro­min­gen in Dubai

    De Verenigde Arabische Emiraten kampen met overstromingen in grote delen van het land. Zware regenval en windstoten liggen aan de oorzaak van die overstromingen. Onder andere in delen van Dubai zijn hulpdiensten uitgerukt vanwege ondergelopen wegen. Er wordt gevraagd weg te blijven van stranden en valleien. Ook andere Golfstaten hebben te maken met noodweer. In buurland Oman zijn de afgelopen dagen minstens achttien mensen om het leven gekomen.