© Getty Images

Met de groeten van Zaroury en Vitinho: Vincent Kompany boekt met Burnley al negende (!) overwinning op rij tegen Norwich

Vincent Kompany blijft de zeges aan elkaar rijgen met Burnley, de fiere leider in de Championship. Norwich ging zaterdagnamiddag met 0-3 voor de bijl. Het was alweer de negende overwinning op rij in competitieverband.

Maarten Vanhoof

De Belgische Marokkaan Anass Zaroury (ex-Charleroi) plaatste de troepen van Vincent Kompany al vroeg in een zetel op Carrow Road, in een potige eerste helft waarin drie gele kaarten aan elke zijde vielen.

Na de onderbreking verdubbelde de net ingevallen Vitinho, ex-Cercle Brugge, de voorsprong en gooide Hjalmar Ekdal een handvol minuten later de partij volledig op slot. Manuel Benson maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie bij de Clarets omwille van een blessure.

Burnley telt 65 punten in het klassement van de Championship. Dat zijn er 7 meer dan eerste achtervolger Sheffield United en maar liefst 20 meer dan nummer drie Middlesbroug. De eerste twee teams aan het einde van het seizoen promoveren rechtstreeks naar de Premier League.