© BELGA

Charline Van Snick verliest na diskwalificatie in de herkansingen op Grand Slam judo in Parijs: “Ik ben gedegouteerd, dit is mij nog nooit overkomen”

Charline Van Snick (IJF 40) was zaterdag gefrustreerd na haar nederlaag in de herkansingen van de categorie -52 kg op de Grand Slam judo van Parijs. De 32-jarige Luikse, bronzenmedaillewinnares op de Olympische Spelen van 2012, werd gediskwalificeerd (Hansoka-make) tegen de Française Astride Gneto (IJF 6).

Bron: BELGA

“Ik ben een beetje gedegouteerd”, zei ze bij het verlaten van de tatami. “Ik had een goede dag, maar ik eindig hem met een teleurstelling. De beslissing om mij te diskwalificeren is heel streng. Ik probeerde echt wel het gevecht aan te gaan. Ik denk niet dat het mij ooit overkomen is om drie shido’s in minder dan twee minuten te pakken. Maar ik moet het accepteren, niets aan te doen.”

Van Snick, tweevoudig Europees kampioen in de categorie -48 kg, wilde niet te negatief zijn. “Ik eindig in de top 8. In de kwartfinale tegen Pupp haal ik de golden score en win ik bijna. Er ontbreekt niet veel om echt ver door te stoten. Het blijft een mooie prestatie na een lange periode zonder wedstrijden. Op de Masters eind december kwam ik pas terug in competitie. Dit toernooi kwam nog een beetje vroeg. Maar ik voel dat ik op de goede weg ben, dat is het belangrijkste.”

Mina Libeer is ontgoocheld: “Heb het zelf uit handen gegeven”

Bij Mina Libeer (IJF-15) was de ontgoocheling groot nadat ze op het Grand Slam in Parijs in de herkansingen bij de min 57 kilogram uitgeschakeld was door de Oekraïense Daria Bilodid (IJF-41). “Ik heb het zelf uit handen gegeven”, verklaarde de 25-jarige Gentse, die na 1:33 met een ippon gevloerd werd.

“Ik ben gefrustreerd, omdat ik het gevoel had dat ik het initiatief had. Maar ik heb het zelf verpest. Ik ergerde me aan haar stijl van judo en dat is iets wat je niet mag doen. Op die manier verlies je nog voordat je op de tatami stapt. Ik heb gewoon niet hard genoeg gevochten. Dat zijn dingen die gebeuren, maar het zou niet mogen. Zeker niet op dit niveau.”

© BELGA

Haar dag eindigde in mineur, maar Libeer zag ook positieve punten. “De eerste kampen pakte ik wel goed aan. Vooral over de derde, tegen de Braziliaanse Jessica Pereira (IJF- 49), kan ik tevreden zijn. Ze heeft veel ervaring, maar door mijn aanvalstechnieken te variëren bracht ik haar aan het wankelen. Tegen de Japanse Haruka Funakubo (IJF-2) heb ik me kunnen tonen. Ik bood goed weerwerk op de grond, maar kon door vermoeidheid niet uit haar houdgreep ontsnappen. Een kwartfinale is niet echt slecht, maar niet goed genoeg. Het laat een bittere nasmaak achter. Helemaal tevreden zijn we nooit, maar over die laatste kamp zijn we dat dus helemaal niet. Over twee weken vecht ik nog in Tel Aviv en daarna gaat de focus op het WK, de tweede week van mei in Qatar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer