Waarom openen steeds meer topchefs een tweede ‘toegankelijkere’ zaak? En is het daar echt goedkoper?
Drie weken geleden opende chef van het jaar 2023 Nick Bril untitled., het goedkopere broertje van The Jane, op de eerste verdieping van het sterrenrestaurant. Hij is lang niet de enige topchef die een tweede concept opent dat betaalbaarder en ‘toegankelijker’ voor het grotere publiek zou zijn. Betaal je daar echt minder voor een menu, geraak je er makkelijker binnen en waarom de keuze voor een extra zaak? Chefs Nick Bril en Marcelo Ballardin, CEO van Resengo Dirk Gypen en trendconsultant Saskia Neirinckx leggen uit.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Bakken regen deze week: hoe vermijd je vervuild water in je regenput?
-
PREMIUM
Hoe maak je je eigen zuurdesembrood en waarom blijft het zo populair? Bakker Wim Goossens legt uit: “Het is beter verteerbaar”
Sterrenchefs zweren bij zuurdesembrood, steeds meer kleine bakkers beginnen ermee en veel mensen willen het zélf kunnen maken. “Daar heb je eerst een goede ‘starter’ voor nodig”, legt bakker Wim Goossens uit. Waarop moet je letten tijdens het bakproces? Moet zo’n brood zuur smaken? En is het gezonder dan gewoon brood? Goossens geeft samen met Annick Van Overstraeten van Le Pain Quotidien zes baktips en alle antwoorden. -
SOS Piet XL stoomt je vanaf vanavond klaar voor het barbecueseizoen: “Zo maak je perfect gelakte ribbetjes!”
Vanaf zondag 28 april trekt HLN-chef Piet Huysentruyt op pad door Vlaanderen in een speciaal barbecueseizoen van SOS Piet XL. “Wat hebben we geleerd vandaag", klinkt standaard na zijn tips waarmee hij ieders kookproblemen oplost. Deze keer gaat hij kijken hoé je die perfecte zoutkorst op je dorade krijgt, of een heerlijk varkenshaasje op de grill bakt.Dorade in zoutkorst, veel te zout en veel te papperig. Vanboven niet helemaal hard geworden zoals het moet. -
-
Livios
Na woningbrand door zonnepanelen in Meise: welke gevaren loop je met zo'n installatie?
-
PREMIUMInterview
Na 37 jaar maakt hoofdinspecteur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
“Het zal vreemd aanvoelen om vanaf nu niet anoniem te reserveren in een sterrenzaak”. 37 jaar was Werner Loens (62) inspecteur van Michelin, waarvan 17 jaar hoofdinspecteur Benelux. 8.500 restaurantbezoeken later gaat hij op pensioen en wilt hij voor het eerst op de foto. Wat is volgens Loens dé culinaire hotspot van het moment, verlopen de beoordelingen altijd eerlijk en objectief en wat voor tol heeft tweemaal per dag op restaurant gaan geëist van zijn lichaam? HLN schoof de benen onder tafel en vroeg het hem. -
PREMIUM35
Nu Duitse regering zich buigt over prijsplafond van döner kebab: is fastfood ook bij ons zoveel duurder geworden?
Commotie in Duitsland over — hou u vast — de döner kebab. De prijzen zijn er zó fel gestegen dat linkse partijen een prijsplafond voorstellen van 4,90 euro. Of hoe de kebab het symbool van de prijsstijgingen van fastfood werd. Hoe zit het bij ons? Zijn ook de prijzen van onze hamburgers, snacks en frieten de lucht in geschoten? Bernard Lefèvre van het Nationaal Verbond van Frituristen en HLN-chef Jelle Beeckman maken de rekening. -
PREMIUM61
Diëtist Michaël Sels: “Een gezonde brooddoos voor je kind? Wees realistisch!”
-
HLN Shop
Temperatuur van 350 °C is een minimum: in twee stappen naar de beste pizza uit je eigen (speciale) oven
-
PREMIUM
“De grill reinigen met hitte is iets voor tussen enkele barbecuebeurten door”: maar is dat voldoende om de barbecue schoon te maken?
Met het warme weer halen we massaal onze barbecues van onder het stof. Eén nadeel: bij het grillseizoen horen ook vuile roosters met hardnekkige, aangekoekte etensresten. Hoe maak je die makkelijk schoon? Is het bijvoorbeeld voldoende om je grill sterk te verhitten? We vroegen het aan zaakvoerder Christophe Van Israël van barbecuemerk Weber. “Dit is een belangrijk onderdeel om schoon te houden.” -
“Pas op voor het cocktaileffect”: waarom extra vitamine C in je voeding niet gezonder is
Vitamines zijn gezond. Haal je dan ook meer uit een voedingsmiddel als er ‘(extra) vitamine C’ op prijkt? Nee, schrijft Eva Kestemont, journalist en auteur van ‘Verbeterd Recept’: “Producten die groots uitpakken met vitamine C zetten de consument op het verkeerde been.” -
PREMIUM
“Beschadigd etiket kan waarde met honderden euro’s doen zakken”: wanneer is het een goed idee om flessen wijn te verkopen?