Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © VTM NIEUWS

De Croo: “Logisch dat we steunmaatregelen voor energie gaan afbouwen”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft in ‘VTM NIEUWS’ gezegd dat de steunmaatregelen voor energie, zoals het sociaal tarief, in de komende weken afgebouwd zullen worden. “Door de genomen steunmaatregelen gaan we de komende weken zien dat de voorschotfacturen naar beneden zullen gaan. En als we zien dat de crisis aan het minderen is, dan is het ook logisch dat we die steunmaatregelen zullen afbouwen, zoals we dat met corona ook hebben gedaan.”

223 reacties

  • Sylvia Van Wanghe

    1 jaar geleden
    Schsf senaat en perlement af.Halveer zeker ministerposten.Schepencollegie en gemeenteraden ook halveren en 1 burgrrmeester per provincie.Gouvrneers laten verdwijnen.En lonen en nevenbedrijfjes alsook pensioen van de vekozenen beperken ot loon.Ook schauffeurs en bedrijfswagens afschaffen.geen surplus reisjes meer.40 uren per week degelijk presteren of ontslag en vervanging.Ook wij burgers worden zo behandeld.Elk beroep ,soepele uren terug invoegen voor werknemer 9 tot 17u.Behalve medische sector.
  • erwin Veltjen

    1 jaar geleden
    inderdaad logisch de gewone man gaat minder verbruiken dus denk je minder betalen? maar de capaciteitstarief zal er wel voor zorgen dat de eindfactuur niet zal dalen
  • Bart Verwegen

    1 jaar geleden
    Mijn voorschotbedrag is zonet verdubbeld na mijn afrekening, terwijl ik 100 euro terugtrek. Luminus verklaart dit doordat de energieprijzen momenteel 'sterk gestegen zijn'. Wie kan daar nog aan uit?
  • David Kopczynski

    1 jaar geleden
    Zoals DeCroo letterlijk bedoeld "Het is logisch dat we de hardwerkende burger alles afpakken en zich blauw laten betalen niet rond laten komen elke maand opnieuw maand over houden ipv loon, want mijn zakken moeten gevuld worden.
  • Karine Roeland

    1 jaar geleden
    Het zou logischer zijn dat we steunmaatregelen voor ministers en hun vriendjes afbouwen. De Croo staat altijd al lachend 'nonsens' te verkondigen. Het zit in de familie.