Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Week van het Witloof: spicy pad thai met kip en witloof

Lisa Piotti
3 min read

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: spicy pad thai met kip en witloof.

Benodigdheden voor vier personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 0,5 rode chilipeper
  • 3 stronken witloof
  • 1 rode paprika
  • 600 g kipfilet
  • 1 el limoenzeste
  • 1 limoen (sap)
  • 300 g noedels
  • 2 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 2 el tamarindepasta
  • 1 el bruine suiker
  • 2 eieren
  • 40 g pindanoten
  • arachideolie
  • peper en zout
  • peterselie

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de ui in reepjes. Pel en plet de knoflook. Ontpit de chilipeper en hak fijn. 
  2. Verwijder de harde kern van het witloof en snijd alles in reepjes. Ontpit de paprika en snijd in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes.
  3. Kook de noedels beetgaar, giet af en laat uitlekken. 
  4. Verhit wat arachideolie roerbak de kipblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en voeg opnieuw wat arachideolie toe. Roerbak de ui, knoflook, chilipeper, paprika en witloof op een hoog vuur. 
  5. Voeg de vissaus, sojasaus, tamarindepasta, bruine suiker, limoenzeste en het sap van de limoen toe. Roerbak nog 1 minuut. 
  6. Voeg de eieren, noedels en kipblokjes toe en laat opnieuw 1 minuut bakken. 
  7. Verdeel over de borden en werk af met gehakte pindanoten en optioneel een plukje peterselie of koriander.
Door Lisa Piotti

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…