Een patiënt na een slecht uitgevoerde transplantatie, waarbij gaten in de haarlijn zitten (links). Dat geeft ronde inhammen, het zogeheten Micky Mouse-effect, en bovendien vallen de haren op een onnatuurlijke manier naar beneden. Rechts na correctie: een opgevulde haarlijn, waarbij de haren in de juiste richting groeien.
Volledig scherm
PREMIUM
Een patiënt na een slecht uitgevoerde transplantatie, waarbij gaten in de haarlijn zitten (links). Dat geeft ronde inhammen, het zogeheten Micky Mouse-effect, en bovendien vallen de haren op een onnatuurlijke manier naar beneden. Rechts na correctie: een opgevulde haarlijn, waarbij de haren in de juiste richting groeien. © Kos

Esthetische artsen zien lelijke gevolgen van goedkope - vaak buitenlandse - operaties: “Helft van tijd moet ik andermans werk corrigeren”

“Vorige week heb ik vijf transplantaties uitgevoerd. Drie daarvan waren correcties.” Haarspecialist Bijan Feriduni - die in zijn kliniek in Hasselt heel wat gewone én Bekende Vlamingen over de vloer krijgt - trekt aan de alarmbel: wie naar goedkope oorden trekt voor helmboswuivende kapsels, heeft 80 procent kans om met problemen terug te keren. Ook andere cosmetische artsen moeten veel nazorg geven. Wat loopt er juist mis?