© Geert Van Baelen

Ouders aan schoolpoort in shock: “Verschrikkelijk, dit verwacht je niet zo dicht bij huis”

Pelt -

Het gezinsdrama dat zich zondagavond afspeelde, laat ook sporen na bij de VOX-scholencampus in Pelt waar het oudste kind van het gezin naar de kleuterschool ging.

Geert Van Baelen

“We zijn in diepe rouw en shock”, vertelt algemeen directeur Anne Smeyers. “Tot zondagavond laat hebben we samengezeten om de eerste crisisopvang vandaag te kunnen organiseren. Voor dag en dauw waren we hier om kinderen, ouders en personeel zo goed mogelijk op te vangen. Ook onze geëmotioneerde kleuterleidster begeleiden we, zodat ze in staat zijn hun kinderen op te vangen. We zijn een campus waar jongeren tot 18 naar school komen, en voor elke doelgroep gaan we gepaste begeleiding voorzien. Hiervoor hebben we externe ondersteuning ingeroepen van een rouwconsulent en CLB.”

Praten

De ouders zelf reageren aangeslagen. “We wonen in Neerpelt en hoorden de sirenes. Toen hadden we nog geen idee voor wat. Toen we de eerste berichten zagen verschijnen, was ik van mijn melk. Dit soort drama’s verwacht je niet zo dicht bij huis”, reageert een moeder.

Ook voor de kinderen is het geen evident nieuws. “Mijn twee kinderen gaan hier naar school, en gisteren hebben we al met hen gepraat over wat er was gebeurd”, reageert een moeder. “Dat is geen fijn nieuws, maar het is belangrijk dat ze op de hoogte zijn. Deze ochtend vlak voor we naar school gingen, stelden ze nog heel wat vragen en waren ze er duidelijk mee bezig.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer