Radio2

“Amai mijn frak”: Tom Waes veilt jas uit “Verhaal van Vlaanderen” voor goed doel

Tom Waes gaat de jas die hij draagt in de afleveringen van het Eén-programma “Het Verhaal van Vlaanderen” veilen voor het goede doel. Dat besliste hij vanmorgen tijdens zijn passage in het radio2-programma “Goeiemorgen Morgen!”. 

Acteur Tom Waes was vanochtend te gast in het Radio2-programma "Goeiemorgen Morgen!". Hij vertelde over zijn rol in "Het Verhaal van Vlaanderen". In deze reeks reist hij als verteller door tienduizenden jaren geschiedenis op Vlaamse bodem.

"Er zijn nu een paar uitzendingen uitgezonden en de respons is enorm. Ik had het niet verwacht", vertelt Waes enthousiast. "Vorige week was ik nog te gast op een school in Hasselt waar 1.200 leerlingen een veldslag tussen Eburonen en Romeinen hebben nagespeeld. Dat zo veel jongeren dat spontaan doen en dus met geschiedenis bezig zijn, doet deugd. Dat is wat ik met het programma wilde bereiken."

Ik kan in primeur vertellen dat ik meeschrijf aan een nieuwe fictiereeks waar ik de hoofdrol zal spelen

Tom Waes, acteur

Zonder jas naar huis

Toen Waes de Radio2-studio binnenwandelde, droeg hij de jas die hij ook in de afleveringen van "Het Verhaal van Vlaanderen" draagt. Al grappend vroeg Peter Van de Veire of hij die jas niet zou mogen hebben. Daarop besloot Waes om de jas achter te laten zodat die geveild kan worden voor het goede doel. "Maar dan moeten jullie mij zo meteen wel in een dekentje naar mijn auto brengen", lacht hij. Voor welk goed doel de jas geveild zal worden, wordt nog bekeken. 

Waes werkt aan een nieuwe fictiereeks

Waes had ook nog een primeur voor Peter Van de Veire en Kim Van Oncen. "Ik schrijf op dit moment aan een nieuwe fictiereeks. Het wordt iets nieuws. Geen vervolg op Undercover, want dat verhaal is helemaal verteld." Veel meer wil Waes niet kwijt over het project. "Ik kan alleen nog zeggen dat ik de hoofdrol speel. Hoe hard je ook probeert om het te ontfutselen", lacht Waes. 

Meest gelezen