Oekraïense president Volodymyr Zelensky.
Volledig scherm
Oekraïense president Volodymyr Zelensky. © AFP

President Zelensky komt donderdag naar Brussel

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky komt donderdag naar Brussel om het Europees Parlement toe te spreken. Hij zou dit volgens ingewijden in de ochtend doen en na zijn speech onmiddellijk het parlementsgebouw verlaten. Zelensky zou zich later kunnen voegen bij een top van de 27 regeringsleiders, maar dat plan is om veiligheidsredenen nog niet bevestigd.

39 reacties

  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Zelensky en de Oekraiense bevolking doen er alles aan om aan de vele vele EN terechte voorwaarden van de E.U. te voldoen. Turkije doet niks en wacht al 35 jaar. De kortste, recentste wachttijd was 8 jaar. In feite zit Oekraïene al een beetje onder de E.U. paraplu. Voor sommigen is Zelensky niet welkom in Brussel ... het is altijd mogelijk om de E.U. permanent ergens anders te laten zetelen hoor. Lissabon, Parijs, Kiev, waar mensen durven vooruit te denken.
  • Chris Hom

    1 jaar geleden
    Wat zou eigenlijk de ware toedracht zijn dat Europa zo voorstander is om Oekraïne in te lijven bij de EU? Wanneer wordt er rond de tafel gezeten voor gesprekken rond vrede ipv maar wapens en geld te blijven geven ?
  • Veronica Voorhelst

    1 jaar geleden
    Die oorlog moet toch eerst gedaan zijn zeker voor Oekraïne bij de EU kan
  • Gilbert De Meyer

    1 jaar geleden
    ik vind dit eigenlijk niet zo normaal hij maakt geen deel uit van de EU, zou Putin ook mogen komen en zijn verhaal doen, want de EU staat toch sterk in woorden over democratie.
  • viaene philippe

    1 jaar geleden
    Hij blijft beter in zijn land waar ze hem elke minuut nodig hebben,niet verstandig om zich te verplaatsen met de meegedeelde plaats en dag aanslagen kan hij beter vermijden.