De Russische president Poetin kan de olie-inkomsten gebruiken om de oorlog in Oekraïne te financieren.
Volledig scherm
De Russische president Poetin kan de olie-inkomsten gebruiken om de oorlog in Oekraïne te financieren. © Reuters/Reporters DPA

Russische inkomsten fors gedaald door westerse sancties

Rusland haalt steeds minder geld binnen met het verkopen van olie en gas. Daarmee lijken de westerse sancties vanwege de oorlog in Oekraïne, die zondag een nieuwe fase ingingen, effect te hebben. Ook voor Russische aardolieproducten zoals diesel en kerosine geldt nu een importverbod binnen de Europese Unie.

61 reacties

  • jaques windels

    1 jaar geleden
    China dankt ons voor de spotgoedkope olie uit Rusland die nu rijkelijk binnenvloeit
  • Geert Landsman

    1 jaar geleden
    Waarom zien we de prijzen aan de pomp dan niet dalen? Juist, de overheid en potrochemische bedrijven lachen zich helemaal krom om dom Europa die denkt dat het enige impact heeft. Ondertussen betalen wij burgers ons helemaal kapot aan belastingen en hoge prijzen. Bedankt Ursula en De Croo!
  • Petrus Dijkzeul

    1 jaar geleden
    Inkomsten van Rusland dalende, nu het is het tegenovergestelde. De sancties welke men instelde zijn niet werkend. Rusland heeft west Europa niet meer nodig, zijn energiestroom gaat nu oostwaarts i.p.v. westwaarts. En dan denkt men nog dat Rusland wilt gaan onderhandelen met het westen, vergeet ook dat maar, want het westen heeft Rusland diverse malen daarmee bedrogen, o.a Minks akkoorden en onderhandelingen in Istanboel. Het westen gaat harde tijden tegemoet, maar dat aan hunzelf te danken.
  • Frans Peeters

    1 jaar geleden
    Hier eieren 60% en melk 40% erbij in de winkel maar de index stijgt niet omdat TVs 6% goedkoper werden
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Er zijn verschillende soorten sancties. De ene soort is meer succesvol dan de andere. Maar alles samen is het een langzaam werkend gif. Als de tijd rijp wordt, wees dan maar zeker dat deze vele sancties deel zullen uitmaken van de onderhandelingen.