Vuurtoren 'Lange Nelle' en de luxeappartementen in Oostende.
Volledig scherm
Vuurtoren 'Lange Nelle' en de luxeappartementen in Oostende. © Benny Proot

Debacle rond Oostendse vuurtoren ‘Lange Nelle’ haalt Britse krant

De clash tussen Oostendse appartementsbewoners en liefhebbers van vuurtoren ‘Lange Nelle’ is ook nieuws aan de overkant van het Kanaal. Op de website van de Britse krant ‘The Times’ verscheen een artikel over de vraag: “Wat was er eerst, de vuurtoren of de luxeflats?”

  1. Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere en haar ‘mentor’ John Crombez samen op campagne: “De 80-jarige Josefien die door de wijzigingen bij De Lijn eenzaam thuis blijft... Dat is toch erg?”
    PREMIUM

    Voor­uit-voorzitter Melissa Depraetere en haar ‘mentor’ John Crombez samen op campagne: “De 80-jarige Josefien die door de wijzigin­gen bij De Lijn eenzaam thuis blijft... Dat is toch erg?”

    Zij is de nieuwe leading lady van Vooruit. Hij de voormalige voorzitter van de partij, die ervoor zorgde dat zij destijds een kans kreeg en zelf mikt op de burgemeesterssjerp in Oostende. Melissa Depraetere en John Crombez zijn, aan de vooravond van 1 mei, dezer dagen samen op schok om campagne te voeren voor de komende federale en Vlaamse verkiezingen. “Geen wonder dat het vertrouwen in de politiek tegenwoordig compleet zoek raakt.” Een dubbelgesprek over de stembusslag én over elkaar. “Melissa’s inhoud is scherp... en ze heeft humor.”
    Oostende
  2. Op twee jaar tijd herverdelen Foodsavers Regio Middenkust 690 ton voedsel aan 7.100 mensen in armoede: “Deze voedselhulp kan een eerste stap zijn naar een betere situatie”
    PREMIUM

    Op twee jaar tijd herverde­len Foodsavers Regio Middenkust 690 ton voedsel aan 7.100 mensen in armoede: “Deze voedsel­hulp kan een eerste stap zijn naar een betere situatie”

    Het lokaal voedseldistributieplatform Foodsavers Regio Middenkust viert dit jaar zijn tweede verjaardag. De organisatie werkt samen met verschillende lokale bedrijven en partners om zo voedseloverschotten tegen te gaan. In totaal verzamelden en herverdeelden ze maar liefst 690 ton voedsel onder meer dan 7.100 mensen in armoede. “Mensen zijn bang om de stap te zetten naar het OCMW. Via de voedselhulp kunnen we hen toch de correcte hulp bieden”, klinkt het alvast.
    Oostende