Direct naar artikelinhoud
UpdateBrussel

Grote zoektocht van politie naar gewapende verdachten in Europese wijk afgelopen

De politie en speciale eenheden zijn in de Europese wijk in Brussel op zoek naar verschillende gewapende verdachten.Beeld Carmen Schelkens

In en rond de Boduagnatusstraat, in de Europese wijk in Brussel, is maandagavond een grootscheepse politieactie uitgevoerd. De Brusselse politie was er op zoek naar gewapende verdachten die zich in de omgeving zouden verschanst hebben. Dat meldt het Brusselse parket. De speciale eenheden zouden een woning zijn binnengedrongen. Omstreeks 23 uur was de interventie afgelopen. Of iemand is opgepakt, is niet duidelijk.

“Omstreeks 18 uur uur kreeg de politie melding van een incident in de Europese wijk”, zegt parketwoordvoerder Willemien Baert. “Enkele gewapende verdachten zouden zich verschanst hebben in de omgeving. De politie heeft de wijk afgesloten en is nu op zoek naar die personen. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van een helikopter van de federale politie.”

Ook de Brusselse brandweer stond stand-by en ook de speciale eenheden waren aanwezig. Die zouden volgens nieuwssite Bruzz een woning zijn binnengedrongen.

Volgens buurtbewoners zou de politie op zoek zijn geweest naar een of twee personen die geschoten hebben op een voorbijrijdende wagen. De personen zouden vervolgens een gebouw binnengelopen zijn. Bewoners mochten hun woning niet binnen en moesten verzamelen in een café.

(Dit bericht wordt aangevuld)