© BELGA

Nieuwe Xtra-kaart ligt vandaag in de bus: dit verandert er

Gooi die kortingskaarten van Okay, Colruyt, Dreamland en Collishop straks maar in de prullenmand. Colruyt lanceert als eerste warenhuisketen in ons land één Xtra-kaart die je in negen verschillende winkels kan gebruiken. Vanaf vandaag valt ze in uw bus.

tg

Het is dus definitief gedaan met de rood-witte Extra!-kaart van Colruyt. De groep boven de warenhuisketen komt met één klantenkaart voor al zijn winkelformules en webshops: de Xtra-klantenkaart. Vandaag dinsdag en morgen woensdag vallen er 3,7 miljoen kaarten in de brievenbussen.

Waarom zo nodig een nieuwe kaart?

“Xtra is eerst en vooral een handige klantenkaart voor 9 winkels en webshops van de groep. Met deze unieke service willen we het leven van onze klanten vergemakkelijken en hen vooral eenvoud bieden. Gedaan dus met een aparte klantenkaart voor iedere winkel. Onze portefeuille zit al vol genoeg met kaarten”, klinkt het. Wie met Xtra winkelt in de 9 deelnemende winkels en webshops van Colruyt Group, geniet namelijk automatisch en onmiddellijk van de voordelen die op dat moment in die specifieke winkel of webshop lopen. Alle kortingen staan duidelijk op het kasticket vermeld.”

“Via Xtra zal Colruyt Group zijn informatie, voordelen en (winkel-)aanbod nog meer kunnen afstemmen op de interesses en noden van zijn klanten, in elke fase van hun leven. Enerzijds kan de klant via zijn Xtra-login zijn persoonlijke gegevens zelf beheren, en zelf aanduiden welke folders en nieuwsbrieven hij wil ontvangen. Later wordt het mogelijk om een aantal voorkeuren voor producten, merken, voedingspatronen enzovoort in te geven. Belangrijk hierbij is dat de klant meester blijft over zijn gegevens. Hij kan ze dus op elk moment aanpassen of verwijderen”, zegt grote baas Frans Colruyt.

Over welke winkels gaat het?

Colruyt, Okay, Bioplanet, Spar, Collect&Go, Dreamland, Dreambaby, Collishop. In het najaar van 2017 krijgen klanten met Xtra de voordelen van DATS 24. Op lange termijn wil Colruyt Group ook de winkelformules Cru en ZEB in het verhaal meenemen.

Is een kaart in plastic niet een beetje voorbijgestreefd?

Zeker niet, vooral niet voor de iets oudere klanten. Maar voor klanten die het liever mobiel houden, is er ook de Xtra-app. Die geeft klanten in de winkels dezelfde voordelen als de Xtra-kaart.

Kan je er ook mee betalen?

De app kan gelinkt worden aan betaalapps (Bancontact, KBC of SEQR) zodat je ermee kan betalen. Dat zal gaan via een domiciliëring bij de bank. Colruyt denkt dat afrekenen in de winkel daardoor eenvoudiger wordt. Het zal volstaan om één keer de klantenkaart of de app te laten scannen en vervolgens alleen nog een pincode in te voeren aan de kassa. Bestaande mobiele betaaloplossingen zoals de bancontact- of SEQR-app blijven bestaan en worden gelinkt aan de Xtra-app. Daarnaast denkt de groep aan nog andere diensten, zoals een digitaal garantiebewijs of kasticket.

Als bij Colruyt de wijn in reclame staat, krijg ik dan ook automatisch korting bij Spar?

Neen, de nieuwe kaart betekent niet dat de promoties over de hele groep gelijk zullen lopen. Elke keten houdt zijn marketing in eigen handen. Een kortingsactie bij Colruyt zal met andere woorden niet automatisch ook bij Spar gelden, ook al hebben de twee binnenkort dezelfde klantenkaart.

Krijg ik nu plots ook de folder van Dreambaby in de bus?

Wie nu enkel de folders van Colruyt of Dreamland ontvangt, zal niet automatisch ook de folders van Bio-Planet, Okay en Spar krijgen. Dat gebeurt alleen wanneer de klant daar zelf om vraagt. Op dat vlak verandert er niets. Colruyt maakt zich sterk dat het ook zeker geen data van klanten zal uitwisselen of u zal bestoken met reclame van haar andere merken.

Hoe lang werken de huidige kaarten nog?

Tegen eind dit jaar wil Colruyt al ‘oude’ kaarten onbruikbaar maken. Vanaf het ogenblik dat de nieuwe kaart voor het eerst gebruikt wordt, zal de oude automatisch niet meer werken en mag u ze vernietigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER