Paul Magnette, voorzitter van de PS en burgemeester van Charleroi.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Magnette, voorzitter van de PS en burgemeester van Charleroi. © Jan Aelberts

INTERVIEW. Paul Magnette (PS): “Walen genieten graag van het leven. Is dat zo verkeerd?”

“Bij Vlamingen zit het blijkbaar in de genen om altijd hard te moeten werken. Walen genieten liever een beetje van het leven, wat is daar mis mee?” Met het cliché van de ‘luie Waal’ heeft oppersocialist Paul Magnette (51) duidelijk geen moeite. Met het naar rechts opschuivende Vlaanderen dan weer wel, zegt hij in een uitgebreid interview over zijn sexappeal, zijn groene vingers en de spanningen met N-VA in ‘Dag Allemaal’. “Ik zeg dit nu al: als Bart De Wever in zee gaat met Vlaams Belang, dan wil ik niks meer met N-VA te maken hebben.”

538 reacties

  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    Freddy De Vos, ik vrees dat dat niet zal gebeuren, ik denk dat Vlaanderen onafhankelijk zal worden.
  • guy van leene

    1 jaar geleden
    Ik kom regelmatig in contact mat buitenlanders van allerlei nationaliteiten. Telkens weer krijg ik dezelfde vraag en keer op keer is er best wel wat tijd nodig om ons politiek landschap uitgelegd te krijgen. Ons landje is bijgod niet groter dan vb Sint-Petersburg. Wat minder regeringen, wat minder beleidsmakers,… en wat meer mensen zoals indertijd Jean-Luc Dehaene. Ik blijf hopen op personen met ballen aan hun lijf.
  • renaud weise

    1 jaar geleden
    Heel juiste analyse.
  • Freddy De Vos

    1 jaar geleden
    Wanneer gaat Belgie eens een land worden? 1 federale regering met op alle plaatsen dezelfde regels, KI,wetten en cadeautjes.
  • Eddy Jans

    1 jaar geleden
    In heel dit politiek gekissebis is het alleen spijtig dat 2 bevolkingsgroepen voor een vuil politiek spel tegen elkaar worden opgezet en uitgespeeld . Laten we aub niet vergeten dat deze bevolkingsgroepen uit individuele mensen bestaan die zich liefst hier ver vandaan houden en geen probleem hebben om met "anderen" om te gaan zowel van gene of andere zijde.