© BELGAIMAGE

“Regering-Trump wil gsm’s en sociale netwerken toeristen uitvlooien”

Toeristen die naar de Verenigde Staten trekken, zouden binnenkort wel eens verplicht kunnen worden hun telefooncontacten vrij te geven en de paswoorden van hun sociale netwerken. Het zijn enkele van de maatregelen die de Amerikaanse regering overweegt om de veiligheidscontroles te verscherpen, zo schrijft Wall Street Journal dinsdag op basis van bronnen.

Behoren nog tot de mogelijke maatregelen: het opvragen van financiële data en het beantwoorden van vragen over je ideologie.

De VS willen dat reizigers “tot onze voldoening” bewijzen dat hun bezoek legitiem is, zei een adviseur van het ministerie voor Binnenlandse Veiligheid aan Wall Street Journal.

Een herziening van de veiligheidscontroles is bezig, maar het is niet duidelijk hoever het er precies mee staat. De veranderingen zouden ook kunnen gelden voor de 38 landen, waaronder België, Duitsland en Frankrijk, die deel uitmaken van het Visa-Waiver-programma (de zogenoemde ESTA-aanvraag).

President Donald Trump pleitte tijdens zijn campagne meermaals voor “een extreme doorlichting” van de mensen die het land binnenkomen.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer