© BELGA

Elise Mertens bereikt in Abu Dhabi tweede ronde van het dubbelspel

Elise Mertens heeft zich dinsdag eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde (kwartfinales) van het dubbelspel op het WTA 500-toernooi in Abu Dhabi, in de Verenigde Arabische Emiraten (hard/780.637 dollar).

Jens Heylen
Bron: BELGA

Mertens en de Zwitserse Belinda Bencic versloegen in de openingsronde het Pools-Nieuw-Zeelands duo Alicja Rosolska/Erin Routliffe met tweemaal 6-1.

In de volgende ronde wacht een duel met de winnaressen van het duel tussen het Amerikaans-Australisch duo Nicole Melichar-Martinez/Ellen Perez, de derde reekshoofden, en de Japans-Taiwanese tandem Shuko Aoyama/Chan Hao-Ching.

Ook Flipkens succesvol

Kirsten Flipkens bereikte maandag ook de kwartfinales van het dubbelspel. Aan de zijde van de Duitse Laura Siegemund won Flipkens met 6-3 en 6-4 van de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands en Sania Mirza uit India. Ze maakt zich op voor een duel met ofwel de Braziliaans-Chinese tandem Luisa Stefani/Zhang Shuai ofwel het Kazachs-Oekraïens duo Anna Danilina/Lyudmyla Kichenok, de tweede reekshoofden.

In het enkelspel stootte Mertens (WTA 32) maandag door naar de tweede ronde (achtste finales). In de eerste ronde had Mertens weinig moeite met de Italiaanse Martina Trevisan (WTA 25). Het werd 6-0 en 6-2. De Belgische nummer 1 komt in de tweede ronde uit tegen het Russische vierde reekshoofd Veronika Kudermetova (WTA 11). De voormalige dubbelpartner van Mertens was vrij in de eerste ronde.

Exit Bonaventure

Ysaline Bonaventure (WTA 96) is dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde van het WTA 500-toernooi in Abu Dhabi, in de Verenigde Arabische Emiraten (hard/780.637 dollar).

Onze landgenote moest haar meerdere erkennen in de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 20), verliezend finaliste op de US Open 2016 en Wimbledon 2021. Het werd 6-1 en 6-3 na 46 minuten.

Bonaventure werd opgevist als lucky loser, nadat ze maandag strandde in de laatste kwalificatieronde.

Pliskova speelt in de tweede ronde tegen het Kazachse derde reekshoofd Elena Rybakina (WTA 10), die in 2022 Wimbledon won en vorige maand verliezend finaliste was op de Australian Open.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer