ANP / EPA
Volledig scherm
© ANP / EPA

Russische troepen boeken momenteel “amper paar honderd meter terreinwinst per week”

Volgens Oekraïense functionarissen bereiden de Russische troepen zich voor op een “grootschalig en beslissend offensief” in het oosten van het land. Dat zou plaatsvinden midden of eind februari. Britse inlichtingendiensten denken dat de Russen al sinds begin dit jaar proberen om een groot nieuw offensief op poten te zetten. Voorlopig zonder veel succes.

28 reacties

  • Kristoff Ceyssens

    1 jaar geleden
    Hoeveel oekrainers schieten er nog over voor de vleesmolen? Meer wapens allemaal goed en wel, maar gaan ze hun bejaarden de tanks laten besturen volgende herfst ofzo. .
  • Petrus Dijkzeul

    1 jaar geleden
    Terreinwinst daar is het de Russen nu niet om te doen, het gaat er bij de Russen om zo veel mogelijk Oekraiense bataljons uit te schakelen met daarbij hun materieel.
  • Frans Peeters

    1 jaar geleden
    100meter en dit op een frontlijn van meer als 1000km, kan tellen
  • Johnny Chanet

    1 jaar geleden
    Wapenleveringen van het westen : niet voldoende en te laat.
  • Mark Vrijdaghs

    1 jaar geleden
    Er worden wel wapens door het Westen geleverd aan Oekraïne maar telkens 2 á 3 maanden te laat. Waarom kan het niet sneller? Willen de Westerse landen misschien dat Rusland de oorlog wint? Pro-actief zijn, daar heeft het Westen geen kaas van gegeten. Escalatie? Poetin heeft geen aanleiding nodig om het boeltje te laten escaleren. Deze oorlog escaleert elke dag wel een beetje ook zonder wapenleveringen.